Situasjonen på Vestbredden er bekymringsfull og det haster med å gjøre noe, sier FN, som blant annet peker på volden fra israelske bosettere.

– Mens mye av oppmerksomheten har vært fokusert på krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen, er situasjonen på den okkuperte Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, bekymringsfull og presserende, sier talsperson for FNs høykommissær for menneskerettigheter, Elizabeth Throssell, i en orientering i Genève fredag.

Sørgende palestinere tar farvel med en 14 år gammel palestinsk gutt som ble drept i et israelsk raid i Ramallah 2. november. Ifølge FN er minst 140 palestinere drept av israelske soldater og bosettere på den okkuperte Vestbredden siden 7. oktober. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB

Etter 7. oktober har volden tatt seg kraftig opp også på den okkuperte Vestbredden. Sammenstøtene har vært mellom palestinere og israelske soldater, men også med israelske bosettere.

Ifølge FN er minst 140 palestinere drept av israelske soldater og bosettere på den okkuperte Vestbredden siden 7. oktober.

(NTB)