Øystein Tjomslands Tangen Elvira fikk en bredside av en konkurrent midtveis i V75-løpet, men taklet alle hindringer på en utmerket måte og triumferte på imponerende vis.

Fem år gamle Tangen Elvira har galoppert bort voldsomt mye penger i sin karriere, men også vist enorm kapasitet. I 20 av 33 starter har den svarte hoppa vært innom feil gangart, likevel har hun vunnet seks løp.

Lørdag imponerte Tjomsland-hoppa stort da hun vant Leif Saltes æresløp på Forus. Til tross for at hun havnet midt i en trang situasjon inn i den andre svingen, løste Tangen Elvira det hele på en voksen måte.

– Hun fikk en bredside etter 700 meter da vi var på vei frem i andrespor, men det taklet hun greit, påpekte Tjomsland etter løpet.

Tangen Elvira toget på videre i sporene store deler av løpet, koblet et råsterkt grep midt på oppløpet og sørget for stortrenerens andre V75-seier i 2018.

– Hun har hatt noen voldsomme opphentinger etter galopp, og hun har utviklet seg og tatt nye nivåer. Når hun da i dag gikk feilfritt klarte jeg å bære henne inn. Jeg har som mål at hun skal gå i hoppeløpene i V75 utover i sesongen, hun har en bra fremtid foran seg, mente en svært fornøyd trener på seremoniplass.