Vi får en lengre periode med oppholdsvær tirsdag, men så kommer regnbygene utover natt til onsdag.

– Det er ikke stabilt og fint sommervær nå og denne uka er ingen unntak. Du vil få små perioder med sol gjennom morgendagen, men med lave temperaturer, meldte John Smits, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Lindesnes avis.

I følge yr.no blir det regn på onsdag og ut på kvelden og natt til torsdag er det forventet tordenvær.

Pinsehelgen

Det blir, så langt yr.no har registrert, ingen fabelaktig pinsehelg rent værmessig. Lørdag blir det regn midt på dagen og utover kvelden, mens de to helligdagene vil veksle mellom skyer og sol, ikke regn. Vinden vil veksle mellom lett bris og svak vind. Gratiskonserten på Nodeland kan dermed bli en flott opplevelse uten paraply.

Kald mai

Vi har lagt bak oss en kald mai med gjennomsnittstemperatur på 9,9 grader i følge værstasjon på Oksøy fyr. Mai 2018 hadde en gjennomsnittstempertur på 13,6.

Starten av juni

Heller ikke juni har startet særlig varm i 2019. Søndag 2. juni var det, i følge målinger på Oksøy, varmest klokken 1800 med 13,1 grader. Går vi et år tilbake var maxtemperturen denne datoen var det tett opp mot 20 grader hele dagen, makstemperaturen var klokken 1500 med 22,1 grad. Går en enda litt lenger tilbake, til 2015, var målt gjennomsnittstemperatur 2. juni enda kaldere.