Politiet er natt til søndag på Grønland i Oslo med flere patruljer i forbindelse med en aksjon mot et hotell. En person er skutt av politiet. Foto: Geir Olsen / NTB
Politiet er natt til søndag på Grønland i Oslo med flere patruljer. En politiaksjon førte til at en person ble skutt. Foto: Geir Olsen / NTB
En person ble skutt av politiet på Grønland i Oslo natt til søndag i forbindelse med en aksjon mot et hotell. Foto: Geir Olsen / NTB

En person ble natt til søndag skutt av politiet under en narkotikapågripelse på Grønland i Oslo. VG melder at vedkommende skal være alvorlig skadd.

«I forbindelse med aksjonen har politiet avfyrt ett skudd mot en person. Personen er bevisst og blir ivaretatt av helse», opplyste Oslo politidistrikt klokken 2.40.

Ifølge VGs opplysninger er det en ung mann som er skutt, og han skal være alvorlig skadd. Spesialenheten har startet etterforskning.

Politiet i Oslo har ikke meldt noe om tilstand på personen som ble skutt. De har varslet en oppdatering om hendelsen i en pressekonferanse klokken 13.30 søndag.

Advokat Sidra Bhatti bekrefter overfor NTB at hun er forsvarer for personen som ble skutt av politiet. Hun ønsker foreløpig ikke å gi kommentarer til saken.

Pågrepet for narkotika

To personer ble pågrepet i aksjonen mot et såkalt leilighetshotell på Grønland. Politiadvokat Erlend Bakke sier til TV 2 søndag morgen at det var snakk om pågripelser i en narkotikasak.

– Vi var på stedet fordi det i forkant var besluttet pågripelse og ransaking av disse to. Arbeidet med ransaking av rom og personer har pågått gjennom natta, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB.

Ved 7-tida meldte politiet at de var i avslutningsfasen på stedet. Lie ønsker ikke å opplyse om hvorvidt den skutte personen er en av de to pågrepne eller en tredje person.

Hørte to skudd

Et øyenvitne sier til Dagbladet at han har hørt to skudd, og at en mann er kjørt til sykehus. En hotellgjest forteller at andre gjester ble vitne til skytingen. Mannen skal ha ligget på bakken etterpå.

Politiet skal også ha gått inn i hotellet og sperret av området rundt. Ifølge VG ble hotellgjestene bedt om å holde seg inne på rommene.

Politiet viser til Spesialenheten for alle spørsmål om saken, og vil heller ikke si hvorvidt de har ransaket ett eller flere rom på leilighetshotellet.

Kripos vil bistå

I en pressemelding fra Spesialenheten sendt ut natt til søndag bekreftes det at de ble varslet om at en person var skutt av politiet.

«Formålet med etterforskningen er å få belyst hendelsesforløpet og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd», heter det i pressemeldingen.

Kripos er varslet og vil bistå med åstedsundersøkelser.

«Våpen involvert vil bli sikret. Spesialenheten vil avhøre tjenestepersoner og vitner så snart som mulig», heter det videre.

Enheten opplyser at det av hensyn til den videre etterforskningen ikke vil bli gitt mer detaljert informasjon om saken nå.