I Norge ligger det flere millioner briller bortgjemt i skuffer og skap. Dette er briller som kan gi andre mennesker muligheten til å lære seg å lese og skrive, eller skaffe seg et håndverk.

Bidra til lokal veldedighet

Specsavers lokale butikker er alle med å bidra til årets innsamling.

Med kampanjen «Gi syn til Tanzania» håper optikerkjeden, Specsavers, å engasjere flest mulig til å levere inn sine brukte briller.

I Søgne er det Ingrid Gerd Selle og Jan Olav Furuborg som samler inn briller til Tanzania. De er spente på hvor mange briller som kommer inn denne gangen.

– Samfunnet er preget av mye bruk og kast, så det er veldig fint at brillene kan få et nytt liv i Tanzania. Dette er et viktig initiativ og det er fint å tenke på at våre brukte briller kan utgjøre en forskjell for noen som ikke har tilgang til verken briller eller skikkelig øyehelse, forteller Selle. Jeg setter stor pris på våre kunder som tidligere har levert inn sine pent brukte briller og jeg håper å se et like stort engasjement i år, sier hun.

Optikerkjeden har behov for briller med ulik styrke, men også solbriller og særlig solbriller til barn. Brukte briller som leveres inn hos lokal forhandler, settes i stand av Specsavers optikere som sørger for synsundersøkelser og riktig tilpassede briller under årets «eyecamp» i januar/februar 2017. Sammen med optikerne reiser også Årets Brillemodell, Axel Heiberg.