Fint vær lokket mange store og små skiløpere opp på Årstøl i løpet av lørdagen, melder nyvalgt leder i Søgne skiklubb Dag Morten Frantzen. Da han var på Årsdøl lørdag kom det stadig flere familier som koste seg i løypene. Rundt to til trehundre mennesker fikk testet skiene sine på Årsdøl lørdag.

Selv om regnet har satt sine spor enkelte steder, er løypen veldig fin. Litt utfordrende å få skikkelig feste på det øverste skarlaget som var kommet, men det var trikkeskinner som spor og gode forhold for skøyting, skriver Frantzen.

Mange koste seg på trappen til skihytta. Og takket være en strålende innsats av Kalle Kimestad som kjører løypene og står på for bygdas skihungrige befolkning, ble det en flott vinterdag. Søndag var det kjempeutfart til skianlegget i Søgne. Frantzen tipper rundt 400 mennesker, han telte cirka 80 biler på parkeringsplassen når klokken var 14.30. Mange hadde reist, men det kom stadig flere til.

– Rett og slett en folkefest på Årstøls flotte skiløyper, sier Frantzen.

Førstkommende søndag, 1. februar er det klart for det tradisjonelle barneskirennet Ole Brumm.

Langtidsvarselet lover ikke mer snø, men kulden ser ut til å bite seg fast fremover, så det er iallefall noe for skifolket.

Ellers sørger Søgne skiklubb for å informere på sin hjemmeside som en finner her

Årstøl i vinterdrakt Foto: Dag Morten Frantzen