2000 deltakere, 243 lag og nærmere 4000 mennesker var innom Søgne i helga. For sjette gang var Eat Move Sleep cupen tilbake.

– Dette har gått knirkefritt. Absolutt nådd opp til forventningene, kommenterer arrangør Gunnar Engebu.

Engebu fortalte at hele Sørlandet, og lag til og med oppover Østlandet var til stede.

– Det var mye folk, mye glede, og definitivt et arrangement som blir husket – særlig da for 2013-kullet som deltok for første gang i år, påpeker Engebu.

Særlig ene fotballgruppen fra Lunde skilte seg ut under årets Eat Move Sleep cup. Foto: Sebastian Faugstad

Lunde skilte seg ut

Med 4000 mennesker totalt var det særlig en fotballgruppe som skilte seg ut på arrangementet. Ikke bare hadde fotballgruppen fra Lunde 10-år en overengasjert trener, men de hadde også et flertall med foreldre som deltok.

– Jeg tror det har alt å si at de har en så god foreldregruppe som heier dem frem, ler en av foreldrene i gruppa fra sidelinjen.

Guttene kunne feire med stor glede da de tok seieren under første kampen. Foto: Sebastian Faugstad

– De er vant til å bli ropt til. Om jeg holder kjeft stopper de å gjøre noe, kommenterer treneren Aleksander Lien, uten å slippe øynene fra laget sitt under første kamp.

Lien forteller at tiåringene fra Lunde har begynt å ta fotballen mer og mer seriøst.

– Vi ser jo nå at konkurranseinstinktet har begynt å komme frem. Nå betyr det mye mer for dem å vinne, mens jeg selv bare er ute etter en sterk innsats, forteller han.

Han forklarer at om det er noe man kan gutter på 10 år på så er det innsatsen.

– Om det slipper inn noen mål eller slår en feilpasning er ikke det så viktig. Det viktigste er at de gir alt, forklarer han.

Nikolas Anderssen (9), sammen med treneren for laget Aleksander Lien. Nikolas sikret den første seieren for laget, da han like før slutt scoret kampens eneste mål. Foto: Sebastian Faugstad
Trener Aleksander Lien var svært fornøyd med innsatsen til laget. Foto: Sebastian Faugstad

Å vinne er (ikke) det viktigste

Lien kunne ikke si seg noe annet en fornøyd på slutten av dagen.

– Vi endte på tre av fire seiere. Men det viktigste er at gutta har stått på i hele dag, påpeker han.

Her avbryter noen av spillerne treneren.

– Det viktigste er at vi vinner. Det er mye gøyere enn å tape, sier spillerne i enighet.

Til overraskelse for både foreldre og trenere var ikke guttene ferdig der. Etter å ha spilt fire kamper gjennom dagen, 18 minutter hver, var det flere av spillerne som ønsket å ta turen videre til Tinntjønnheia for å spille mer.

– Du ser jo selv hvor engasjert er i fotballen, understreker Lien.

Det var en sammensveiset foreldregjeng som ble med tiåringen fra Lunde under årets cup. Foto: Sebastian Faugstad

Fotballgruppens oppskrift

– Dette er jo ikke det eneste laget vi stiller med heller. Vi er stolte over å ha holdt to guttelag med 16 spillere, fra 2019-kullet, i fire år nå, forteller Lien.

Mye av grunnen til at gruppa er står så sterkt mener Lien kommer av at det er en tett bundet gjeng som er med.

– Det trenger ikke alltid å handle om fotball. Vi må ha en gjeng som går godt i sammen, og som er sammensveiset. Derfor tar vi dem ofte gjerne med på andre idretter også, forteller han.

Dette gjør de for at de som står litt skyggen av de beste fotballspillerne på laget skal kunne heve seg eller skille seg ut i andre idrettsgrener. Flere får stå i rampelyset på den måten.

En stolt guttegjeng var gledelig fornøyd på pallen, hvor de også tok med seg maskoten «Balladonna». Foto: Privat

– Så har det jo alt å si at foreldrene er så på hugget også. Her har vi foreldre som alltid stiller opp, og som gir laget en tett oppfølging. Dette er gjerne ikke alltid tilfelle, men jeg tror det har ufattelig mye å si for barna, avslutter Lien.

Susanne Johnsen, Maya Bentsen og Rikke Benestad (alle 10 år) stilte som heiagjeng da guttene skulle spille sin siste kamp under cupen. Foto: Sebastian Faugstad
Under første kamp fikk ikke motstanderne mange muligheter, og det meste av kampen ble spilt i angrep for Lunde-guttene. Foto: Sebastian Faugstad
Selv etter fire kamper var guttene klar for mer fotball, og ønsket at foreldrene skulle ta dem med til Tinntjønnnheia for flere runder. Foto: Sebastian Faugstad
Eat Move Sleep ble nok engang en storslått fotballfest. Foto: Sebastian Faugstad