I helgen vant Karoline Spikkeland Otterbergsen fra Finsland Allstarcupen i motocross i dameklassen. Løpene er over for i år, men den tøffe dama avsluttet med stil.

– Jeg kjører bare for å ha det gøy og for treningen si skyld, men en blir jo litt revet med når enn står på startgrinda og venter på at den skal dette ned. Alle har røkket inn andregiret og speeden er i bånn når femsekunder-skiltet kommer opp. Grinda detter. Alle skal være den som er først gjennom svingen. Når ingen gir seg blir det fort skulder mot skulder og sykkel inni sykkel. Det er ikke mye som slår den følelsen, beskriver Karoline løpsopplevelsen.

Når det kjøres heat er det så og si alltid for få jenter. Dermed må de kvinnelige utøverne kjøre sammen med gutter.

– Det blir bare enda gøyere. Kan man få kjørt forbi noen gutter så er det ikke noe som er bedre enn det, ler Karoline som har kjørt motocross i mange år. Det startet på Venemyrbanen i Finsland, som ligger på hjemgården til faren hennes og kort avstand til Spikkelandslia hvor hun selv har vokst opp. Hvor mange timer hun har tilbrakt på banen er ikke lett å telle, men hun har i flere år gjort seg bemerket som en beintøff motocrosskjører. I Budstikka for fem år siden kunne man lese følgende:

–  Karoline Spikkeland viste sin styrke på hjemmebane lørdag. Som eneste jente i Sørlandscupens dameklasse kjørte hun sammen med guttene da siste runde i motocross ble kjørt på Venemyr i Finsland lørdag.

Se bildeserie fra helgens løp. Alle foto: Foto: Dag Thomas Ottebergsen