Gir ikke opp: Stasjonssjef Leif Vagle har et personlig engasjement og gir ikke opp å løse voldtektssaken.

MANDAL Politiet står foreløpig uten konkrete spor i saken og på tross av en bred etterforskning er de ikke kommet nærmere en pågripelse.

– Vi har ikke fått inn så mange observasjoner som vi kanskje hadde forventet. Men vi etterforsker fortsatt bredt og ønsker å høre fra folk som kan sitte på informasjon, sier stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Leif Vagle, til Lindesnes.

vaglen.jpg

Det var natt til søndag 14. august politiet fikk melding om at en kvinne i 50-årene var overfalt og voldtatt på vei gjennom Furulunden. Kvinnen har beskrevet overfallet som en kamp for livet hvor hun ble overmannet og voldtatt. Politiet har siden overfallet vært flere ganger i media og oppfordret vitner til å melde seg.

Gjerningsmannen filmet

Politiet har gått ut med videobilder fra overvåkingskamera fra bygninger i nærheten av åstedet. På videoen som ble sluppet av politiet, kan man se en mannsperson som er filmet av overvåkingskameraet bak Mandalshallen. Politiet tror nå det kan være gjerningsmannen.

– Vi har en teori om at det kan være gjerningsmannen. Han har så langt ikke meldt seg og vi har et stort ønske om å få tak i vedkommende. Vi har også sikret oss flere videoklipp av vedkommende fra andre kameraer i byen, sier Vagle.

Videofilmen som viser en mannsperson, er av så dårlig kvalitet at det er vanskelig å få et klart bilde av hvem personen er. Videobildet viser vedkommende iført lyse sko, bukse og jakke og mørkt hår. Videofilmen gir ikke et klart bilde av om vedkommende er lys eller mørk i huden.

– Det er umulig å konkludere utifra bildene. Det kan også være en mørkhåret mandalitt, sier Vagle.

Lokalkjent

Overfallet og voldtekten skjedde midt inne i Furulunden, på hovedstien som leder gjennom skogen. Åstedet er godt skjermet fra innsyn og politiet har en teori om at gjerningsmannen kan være lokalkjent.

– Det er ikke usannsynlig at gjerningsmannen kan ha stått inne i skogen og ventet. Vi har en teori om at vedkommende i en viss grad må være lokalkjent i området, sier Vagle som videre sier at politiet har alibitestet moduskandidater.

– Vi sjekker rutinemessig moduskandidater, altså personer som har en type adferd eller historie opp mot saken. Så langt har det ikke pekt mot noen mistenkte, sier Vagle.

Tekniske spor

Politiet sikret seg spor fra åstedet samt kvinnens veske som ble funnet ved Mandalshallen et halvt døgn etter overfallet. Den tekniske etterforskningen har foreløpig ikke klart å avdekke om sporene kan bringe politiet nærmere en gjerningsmann.

– Så langt vil jeg ikke si noe om hva vi har av spor, men det jeg kan si er at vi har materiale som teknikerene enda jobber med, sier Vagle.

Politiet har også innhentet materiale som kartlegger mobiltrafikken i området på det gjeldende tidspunktet.

– Vi har hentet inn mobiltrafikken i det tidsrommet, men det er et meget omfattende arbeid å gå igjennom, sier Vagle

Personlig engasjert

Leif Vagle innrømmer at tiden det har gått uten at politiet har kommer nærmere en løsning i saken, er bekymringsfullt. Men samtidig har han ikke gitt opp håpet om å løse saken.

– Det er klart jeg har et personlig engasjement i saken. Jeg er kjempeengasjert og da selvsagt også sett for byen og fornærmedes del. Jeg ønsker saken oppklart og det ligger fremme i pannebrasken konstant, sier Vagle.