Først ute på det nye operasjonsrommet blir pusekatten Stella. Matfar Jarle Danielsen kom med den nusselige ho-pusen som en av de første kundene i nye lokaliteter.

– Det er best å sørge for at den slipper å formere seg, smilte Danielsen.

– Klokt valg, repliserte dyrepleier Renate Nymoen som tok i mot pusekatten som virket rolig og avslappet når den fikk litt kos under haka.

Klinikkassistent Elisabeth Mortensen, som driver Søgne dyreklinikk sammen med veterinær Siv Finstad, sier til bsnett.no at det er helt fantastisk å komme i nye lokaler. Hun gir oss en omvisning som viser laberatorium, operasjonsrom, undersøkelsesrom og oppholdsrom. I tillegg har de fått gode sanitærforhold med garderobe for de ansatte og toalett for kundene.

– De lokalene vi hadde var som et bøttekott å regne i forhold til dette, smiler hun fornøyd.

Hun forteller videre at nå kan det aller meste av undersøkelser, blodprøver og operasjoner gjøres i filialen til Kristiansand dyreklinikk i Søgne. Snart vil også røngtenutstyr komme på plass.

Nymoen kan fortelle om heftige innflyttingsdager. Etter at alle papirer var på plass godkjente Søgne kommune lokalene og det var bare å haste på.

– Resten av papirene som manglet ble levert fredag morgen til kommunen, halv to på ettermiddagen fikk vi godkjenning. Da var det bare å stå på hele helgen, smiler Nymoen fornøyd.

Nymoen sier at søgnefolk er trofaste kunder.

– De kommer og vil gjerne ha dyrene til noen de kjenner. Nå trenger vi ikke å sende noen videre, det aller aller meste kan vi gjøre her. Det er bra for oss, og for kundene, fastslår hun.

Tone Skoland er dyrepleierstudent og storfornøyd med lokalitetene.

– Det er en flott plass å være dyrepleierstudent. Søgne er liksom mitt annet hjem, her har jeg hytte og alle tre årene på videregående har jeg gått på Søgne videregående, sier studenten som har fått høymoderne forhold når hun fortsetter praksisutdanningen.