Aamer Harata er fra Syria og var blant de heldige som kom levende over Middelhavet.Han har fått lovlig opphold i Norge, bor i Søgne og er en ressurs i nærmiljøet. På Kulturdugnaden på Kristiansand bibliotek fredag klokken 18.30 skal han spille syrisk folkemusikk på sin lutt, og hans venn Mohamad Fadel Kuj spiller Drakkeh, et rymeinstrument.

Ingrid Juell Moe ønsker velkommen og er programleder i et tett program hvor også andre av våre lokale krefter deltar. Anita Berge Heivoll skal synge, likeså Benedikte Sofie Ribe. Olav Grenstad skal ha monolog.

Det blir også et lite utdrag av forestillingen Anne Fransk søsken ved skuespillerne Nasrin Khusrawi og Hege O. Enger.Anne Franks søsken er en helt ny forestilling om et Europa i endring. FNs nyeste rapport slår fast at 65 millioner mennesker nå er på flukt fra krig. Flyktningebølgen vi er vitne til, bringer frem det verste og det beste i oss. Gjennom det siste året har Birgit Amalie Nilssen (manus) og Laura Christina Brøvig Vallenes (regi) jobbet med koblingene mellom Anne Franks Dagbok og dagens flyktningsituasjon. 15 flyktninger fra Syria, Eritrea, Sudan, Afghanistan, Irak, Lebanon og Kurdistan har bidratt i manusarbeidet. Det samme har representanter fra Odins soldater. Flere av flyktningene medvirker selv på scenen.

Gateakademiet har utstilling, og det er også andre interessante bidarag. Her bør det være fristende å ta turen til Kristiansand på arrangementet til Amnesty Kulturdugnad.