– Jeg er for det første imponert over hvor vakkert det er her, men jeg er enda mer imponert av å se hvor godt fabrikken fungerer, mener Roy Harvey, president og administrerende direktør for Alcoa Corporation.

Imponert av å se hvor godt fabrikken fungerer.

Han tilbragte tirsdagen på Alcoa Lista som en del av hans inspeksjonsrunde blant de forskjellige fabrikkene bedriften har rundt i verden.

Imponert over kvalitet

– I en så liten by som Farsund ser man spesielt godt effekten en så stor arbeidsplass har på innbyggerne, der Alcoa har blitt en viktig del av samfunnet, smiler han.

Presidenten hadde på sin besøksdag en fullpakket timeplan slik at han skulle få med seg alt av det som skjer i fabrikken, og selv er han imponert over kvaliteten på arbeidet.

– De ansatte er kompetente og villige til å tenke nytt. Det er det vi trenger for å klare oss i denne bransjen, mener han.

– Tøff konkurranse

Harvey, som ble administrerende direktør for Alcoa Corportaion i 2016 etter splitten fra Arconic, har ikke noen spesifikke planer om opp- eller nedbemanning av fabrikken på Lista, men mener hovedprioriteringen vil være å holde den konkurransedyktig opp mot de raskt voksende konkurrentene.

Vi må tenke nytt og fremtidsrettet.

– Det er tøff konkurranse innen aluminiumproduksjon, så vi må tenke nytt og fremtidsrettet, mener presidenten.

Han nevner nye sanksjoner ved frakt av aluminium over grenser, og Kinas vekst innen feltet, som utfordringer bedriften må fokusere på i fremtiden.

For at vi skal fortsette å vokse trenger vi gode ideer.

– For at vi skal fortsette å vokse, trenger vi gode ideer. Og det er det heldigvis masse av her på Lista.