LINDESNESREGIONEN Den 8. august ble det åpnet konkurs for Den lille belgiser ved Bruno Nyhus. Bostyrer Erik Ottermo forteller at konkursen ble åpnet på bakgrunn av en begjæring fra Skatt Sør.

– Pr. idag vet jeg bare om krav fra Skatt Sør sin side. Hva som ligger av andre krav i boet vil først vise seg når kreditorfristen har gått ut i september, sier han.

Ifølge Ottermo dreier kravet fra Skatt Sør seg om utestående merverdiavgift på totalt 417.750 kroner.

– Dette kan også bestå av renter og gebyrer, sier han og legger til at virksomheten opphørte driften i fjor høst.

For firmaet Maling og Muring ved Gintaras Toleikis ble det åpnet konkurs den 9. august. Firmaet ble registrert i Enhetsregisteret som enkeltpersonforetak 12. mai 2012.

8. august ble det åpnet konkurs for Nielsen Mur og Flis ved Henrik Nielsen, firmaet ble registrert 22.august 2009.

Mange konkurser i juli

Data- og analyseselskapet Bisnode melder i en pressemelding om mange konkurser for juli. Fram til 7. august har det vært 3864 konkurser og tvangsavviklinger av selskaper på landsbasis. De skriver at det er en økning på 8,6 prosent fra juli i fjor.

– I feriemåneden er det ikke de helt store utslagene, men tallene viser at det fortsatt kan gå mot flere konkurser i 2018 enn i rekordåret 2009, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Ruud mener det er vanskelig å forstå seg på den store økningen i konkursen.

– Når vi kan tangere rekorden som ble satt etter finanskrisen skulle man tro at det sto dårlig til med norsk økonomi og næringsliv. Det stemmer ikke overens med andre indikatorer for vekst og sysselsetting, sier han.