MARNARDAL: – Vi er fornøyd med å ha skapt mange sjanser og klart å henge med i kampen. Til slutt var målvakten deres den store forskjellen på lagene, mente Svein Roald Birkeland, trener for Marnardals håndballkvinner.

Til slutt vant Giv Akt 28-22 i Marnarhallen og befester sin posisjon som ett av divisjonens beste lag. Men selv om seieren var med åtte mål, ble lokaloppgjøret tett og tøft.

– Starten var preget av nerver og det ble en slitekamp som lokaloppgjør ofte blir. Vi slet til tider mye med deres offensive forsvar. Marnardal kom til gode sjanser men de slet med å overliste Helene Stiland i målet vårt. Vi er veldig fornøyde med å få med oss to poeng, sier Ina Birkeland i trenerteamet til Giv Akt.

I starten av kampen rykket Giv Akt fra 2-2 til 7-2 og holdt seg fem mål foran til pause med 12-7. Den andre omgangen ble mer målrik, men Giv Akt klarte aldri helt å riste av deg Marnardal selv om laget var de nødvendige målene foran. Mot slutten fikk gjestene fra Vigeland opp tempoet og vant komfortabelt 28-20. Marnardal-treneren var fornøyd tross tapet.

– Giv Akt er sammen med Start og Grane Arendal best i divisjonen. Vårt mål er å stabilisere oss rundt midten av tabellen. Kampen ble som forventet og vi var ett hakk under deres nivå. Vi spiller oss til mange sjanser, men skyter litt for svakt samtidig som de har en meget god keeper. I tillegg har vi hatt litt frafall på grunn av skader og graviditeter, sier treneren.

Tabellen kan de se her.