LINDESNES – Søknaden er blitt behandlet, men de har fått avslag og har ikke kommet fram til noen avtale. Dette har jeg fått bekreftet fra UDI, og vi vil også opplyse om det på folkemøtet tirsdag kveld. Det blir dermed ikke asylmottak i Ramslandsvågen, men jeg vet ikke noe mer om hva det skyldes, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen.

– Engasjementet som har vært rundt dette, viser at det er viktig med gode prosesser. Jeg synes det er viktig å informere godt om akuttmottaket på Solstrand, og at det i så måte kan være greit at det ikke etableres to mottak samtidig, sier hun.

LES OGSÅ:

Det kommer 140 asylsøkere til akuttinnkvarteringen på Solstrand, og det er 30 enslige mindreårige i Lillehavn. Tirsdag kveld holdes det folkemøte på Vigelandsstua, hvor UDI, politikere, kommunens ledelse og ansatte ved akuttinnkvarteringen på Solstrand.

– Jeg håper så mange som mulig kommer på møtet, uansett om de er skeptiske eller ikke. Vi ønsker å trygge innbyggerne rundt det som skjer og gi dem informasjon, sier Kristoffersen.

– Mange er skeptiske etter terrorangrepet i Paris, men da må vi huske at IS og andre terrorgrupper har vært hverdagen til de som rømmer, og at det er det de rømmer fra. Jeg mener vi har en plikt til å hjelpe dem, sier ordføreren.

LES OGSÅ: