Tipset som nådde redaksjonen i Lindesnes, lød utrolig nok på at Parkering Sør var like ved å inngå avtale om å leie ut Hotelltomta til et bildeponi. Den sentrale tomta langs elva skulle altså fylles opp med gamle bilvrak i påvente av å sendes utenlands. Nå viser det seg at den utrolige historien bare var oppspinn.

– Dette er bare vas. Det er ment som en spøk, en tidlig aprilsnarr fra min side, ler parkeringssjef Arild Spetland når Lindesnes ringer.

Men før spøken ble avslørt hadde da enhetsleder ved Buen Kulturhus, Alfred Solgaard allerede uttalt seg til avisen. Solgaard sa da han nesten ikke trodde det han hadde fått informasjon om, men valgte likevel å kommentere saken som den skulle være reel.

– Det er klart at jeg reagerer på dette. Og hva vil folks reaksjoner være, når man tenker på at et banner hengende fra Buen i sin tid skapte reaksjoner. Jeg tror man kan gange dette opp noen ganger sett i forhold, sa Solgaard til avisen før spøken ble avslørt.

Aprilsnarr

Det var ikke bare stakkars Solgaard som lot seg lure av Spetland festeligheter, men også Lindesnes redaksjon. Saken ble jobbet med som et mulig oppslag og intervjuer ble gjort i ramme alvor. Nå som Spetland har innrømmet bildeponi-planen bare var tull, er humøret hos enhetslederen mye bedre.

— Jeg ser helt klart det humoristiske i saken. Men hvordan skulle jeg tolke det som en spøk når Spetland sendte meg denne informasjonen på mail, signert med fullt navn og som parkeringssjef, spør Solgaard. Tidligere har enhetslederen uttalt seg om Parkering Sørs nye avgiftsparkering på tomta og var redd for å ta for lett på den vellykkede spøken.

— Det var farlig å se på det som en spøk i forhold til parkeringsplassene og avgiftene der ute. De har jeg uttalt meg om før. Men jeg må innrømme jeg var i tvil om denne mailen kunne være alvor, sier Solgaard til avisen.

Mail spøken som ble alvor

Her er parkeringssjef Spetlands mail, som lurte både avisen og enhetsleder Alfred Solgaard:

Hei Alfred

Ref. melding fra deg 24.02.2016

Takk for at du skriver til oss

Jeg kan berolige deg med at disse parkeringsproblemene snart er historie.

Da vi smått om senn har forstått at vår tilrettelegging for besøkende til Buen ikke er så ønsket som vi først antok, har vi forsøkt å finne andre måter å benytte området på.

(Alternativ bruk blir likevel innenfor den midlertidige dispensasjonen vi har fått fra reguleringsplanen.)

Vi er nå i dialog med Norsk Bildeponi AS, som ønsker å leie hele området for mellomlagring av biler som skal til destruksjon.

Bilene blir stående på området før de skipes via havnen på Gismerøya, til destruksjon et sted i nord-England (Sunderland?).

Denne kontrakten gir oss den nødvendige garanti for at opparbeidingen av området går i pluss, og vi håper å få avtalen på plass innen utgangen av mars måned 2016. De første bilene vil i så fall kunne være på plass på tomta allerede 1.4.2016. OBS: Når jeg skriver at de ønsker å leie «hele området», menes det kun hotelltomta.

Vi vil da oppruste de 50 p-plassene på Syretomta ytterligere slik at besøkende til Buen lett forstår hvor og hvordan de skal parkere og gjøre opp for seg.

Jeg skal selvsagt holde deg oppdatert og kommer tilbake med mer informasjon så snart det foreligger nytt i saken.

Mvh

Arild Spetland

Parkering Sør over