MANDAL Klokken 01.17 natt til tirsdag fikk politiet melding om en kvinnelig ansatt ved et serveringssted som er utsatt for vold og truet til å gi fra seg kontanter ved stengetid. En mann er pågrepet av politiet og anmeldt for forholdet. Fornærmede ble kjørt til legevakt for videre oppfølging, heter det i politiloggen.

Hendelsen fant sted på Smoi, bekrefter daglig leder Bernt Lindseth. Det var Fædrelandsvennen som først meldte om dette.

– Hun har vært ute for en smell og er preget etter hendelsen. Hun var alene på jobb og har vært utsatt for en ekstremt ubehagelig opplevelse, sier Lindseth til Lindesnes

Han ønsker ikke å si noe mer for øyeblikket. Han jobber nå med å få oversikt over hva som har skjedd.

Politiet etterforsker saken. Foto: Jens Saanum Bessesen

Etterforsker

Saken etterforskes ved Mandal politistasjon. Politistasjonssjef Anne Margrethe Ruud sier de i løpet av dagen vil gjøre avhør av den pågrepne. Politiet jobber også med å hente inn vitner til saken. Kriminalteknikere er på åstedet for å innhente bevis.

– Den pågrepne er utenbysfra, sier Ruud til Lindesnes.

Siktet for ran

Politiadvokat Liv Versland Seland bekrefter overfor Lindesnes at den 19 år gamle mannen er siktet for ran. Siktelsen innbefatter også vold og/eller trusler.

– Siktede er straffet tidligere, blant annet for vold og trusler mot politiet, sier Seland til Lindesnes.

Fornærmede i saken, den kvinnelige ansatte ved Smoi, er avhørt. Ifølge Seland er fornærmede preget av det hun er utsatt for. Det vil trolig bli gjort et nytt avhør av kvinnen. Det blir gjort avhørt av siktede i løpet av tirsdag, og Seland vil ikke gå ytterligere inn på hendelsesforløpet før 19-åringen har forklart seg, men legger til at det er ingenting som tyder på at det var flere enn siktede og fornærmede i lokalet da ranet fant sted.

Etter det Lindesnes kjenner til har politiet mistanke om at 19-åringen har vært på besøk i Mandal og drukket alkohol før han skulle hentes av sin mor og bli kjørt. Han skal ha slått den kvinnelige ansatte og tatt penger fra kassa. Det skjedde klokken 23 da hun var i ferd med å stenge. Det er uvisst hvor mye penger som ble tatt. Offeret skal ha blitt slått til blods i panna og fått vergeskader på hendene. Etter det Lindesnes kjenner til ble mannen pågrepet utenfor Amfi-senteret.