Tidligere i år vant trommeslager Ole Mofjell fra Søgne en musikkpris på 75.00 kroner, i hard konkurranse med fem andre nominerte. Nå bruker han noen av pengene på musikkfestival for å rekruttere flere talenter.

”Fresh sounds” avvikles 4. og 5.desember på Vaktbua i Kristiansand.

Da kommer blant andre den internasjonale kapasiteten, polske Jedrzej Lagodzinski på saksofon, av festivalarrangøren karakterisert som en meget interessant musiker.

– Det blir gøy å introdusere Norge for han og ”teame” han opp mot våre lokale helter, sier Ole Mofjell.

Elever fra Musikkonservatoriet i Kristiasand skal også være med på festivalten.

– Elektronikklinja, også kalt ”laptoplinja” til Jan Bang” er veldig interessant. Skolen har pop og soul som hovedfokus, men har i tillegg denne linjen for eksperimentell, moderne musikk. Det er spennende og bidrar til miljøet for denne musikkformen, sier han og legger til at to av elevene derfra skal spille på festivalen.

– Er ikke dette musikk for spesielt interesserte?

– Det er grensesprengende musikk, og jeg ønsker å utfordre folk til å trå utenfor komfortsonen musikalsk, sier han.

Med det mener han å benytte muligheten til å høre ny musikk, utført av dyktige musikere på internasjonalt nivå. Selv spiller han improvisert jazz.

Forloveden Natalie Sandtorv er også musiker. Hun synger og spiller elektronikk, og paret har gjort flere konserter sammen. Hun kommer til festivalen i Kristiansand etter å ha spilt på arrangementer i Polen, Sverige og Italia.

– Jeg håper folk vil åpne for nye inntrykk, og selvfølgelig ønsker jeg at de som allerede har interesse for denne musikken vil komme, sier trommeslageren fra Søgne, som for tiden studerer i København og turnerer i Europa når han ikke er hjemme i Høllen.

Han innrømmer at dette ikke er musikk for danseløver, men at det i løpet av helgen også vil spilles mer typisk dansemusikk utenom de åtte konsertene.

Så da skulle ”Fresh sounds” være noe for enhver smak.