Barn Dogz er navnet på punk rock bandet som nylig holdt releasekonsert på Odderøya. Bandet består av Espen Flak (23) fra Brennåsen i Greipstad, Henrik Myklebust (19) fra Åros i Søgne og Jacob Ahnger (22) fra Kilen i Finsland. Espen spiller gitar og synger, Henrik spiller bass og Jacob trakterer trommesettet.

Vi må tilbake til sommeren for ett par år siden. Espen var kommet tilbake fra Oslo der han studerte musikk på en folkehøyskole. Han møtte Jacob på byen. Kort fortalt bestemte guttene seg for å begynne å jobbe med noe materiale på låven til Jacob i Kilen.

– Det ble kult, og vi bestemte oss for å ta det lenger. Fikk en idè om å lage plate, sier Espen. Men de manglet bassist, og inviterte til audition. Utfordringen var å finne noen som spilte bra nok.Så skulle fetteren til Jacob, som er Henrik, være med å se på ei øving.

– Jeg hadde snakket med mamma og pappa om å ha en ny hobby på fritiden, følte meg ferdig med fotball. Pappa sa at Jacob i Finsland hadde et band sammen med Espen. Så da jeg var i Finsland, spurte Jacob: Spiller du bass. Jeg kan gjøre et forsøk, svarte jeg, forteller Henrik. Med Espen som læremester kom han sakte, men sikkert inn i det.

– Henrik var mer dedikert og lærte veldig fort. Det var "ei gullgruve" å endelig ha en bassist som skjønte hva det går ut på, sier Espen.

Når Henrik kom inn i Barn Dogz, fikk bandet sin identitet, tilføyer han.

Barn Dogz

For å komme fram til et navn på gruppa, diskuterte guttene alt mulig av alternativer. De kom raskt fram til at dyr i navnet var OK.

– Vi er glad i punk-rock, og syns at hunder kan være litt barske. Så øver vi i en låve, det betyr jo 'barn*, sier Espen. Det finnes ei skategruppe på Facebook som heter Barn Dogs.

– Derfor måtte vi gjøre en liten twist, sier Henrik. Om bandet som fikk navnet Barn Dogz.

– Barn Dogz har en evne til å bare gå ut på scenen å spille. Jeg føler meg hjemme. Vi har øvd så mye i forkant, det sitter godt, sier Espen.

For litt utfordringer med å finne felles øvingstid har det vært etter at Henrik høsten 2017 dro til Mosjøen. Der går han på folkehøyskole på lap-top linje med musikk. Nå er han hjemme på påskeferie.

– Det handler om å benytte muligheten når vi er så langt unna hverandre til å jobbe litt individuelt. Skape og jobbe med nytt materiale, sier Henrik. Materialet sender de hverandre via internet, og øver for harde livet til de møtes igjen. Det har blitt noen sanger etterhvert.

Plateslipp

"Brace Yourself", som består av elleve sanger, er gratis tilgjengelig på Spotify, YouTube og Tidal. Den kan også fåes i fysisk eksemplar, som CD-plate.

– Jeg føler det er mer vanlig i rocken å kjøpe plater, sier Espen. Derfor er guttene også i samtale med Platecompagniet.

Bandet har hatt flere konserter. I tillegg ligger singelen "Please" ute på Spotify og Tidal.

– Punk-rock er mer en følelse enn en sjanger i dag, sier Espen ettertenksomt. Han betegner seg som veldig selvlært og dedikert til musikk. Riktignok har han vært elev ved Songdalen kulturskole. Det samme har Jacob. For Henrik begynte det med en gitarprøve da han gikk ungdomsskolen på Tangvall.

– Det var litt der interessen for musikk begynte å vokse. Jeg fant ut at det var gøy, og fikk lyst til å spille i band, sier han. Nå er drømmen oppfylt. Og ganske sikkert får vi høre mer fra guttene og bandet deres etterhvert. Det er bare å merke seg navnet: Barn Dogz.