– 2017-tallene skal vi slå. Det er opplest og vedtatt hos oss. 2017 var et spesielt år for oss med nye modeller som kom sent på året og derfor ikke slo inn på tallene for i fjor. Nå har vi flere biler å tilby.

Det sier salgssjef Tommy Slettebø på Gumpens Auto i Lyngdal. Tallene for de to første månedene viser at Slettebø og hans salgsteam er godt i rute til målet om slå 2017-tallene - både på Skoda og Volkswagen. Det er registrert 12 utleverte Skoda i de to første månedene og 22 Volkswagen biler. Tallene på samme tid i fjor var 3 Skoda og 13 Volkswagen. Tallene for februar viser Volkswagen på salgstoppen i Lister med 13 utleveringer, altså samme antall som på to måneder i fjor.

– Vi har fått en grei start på året. Nå handler det bare om å jobbe på for at den positive trenden skal fortsette, sier Slettebø.

LIKE BAK Volkswagen finner vi Peugeot, som føres av Lyngdal Karosseri & Auto, med 12 salg i februar.

– Februar måned var en god måned for oss med tanke på utleveringer på Peugeot. Tallene som du viser til reflekterer ikke alltid salget, men antall utleveringer, sier Lars Magne Støle, daglig leder på Lyngdal Karosseri & Auto AS.

– Vi er der vi skal være med Peugeot, legger han til.

Mercedes og KIA, som er de to andre merkene som selges på Karosserien, er imidlertid ikke der de skal være med kun en utlevering hver.

– Det var ikke mye å skryte av, men her kommer det bedre måneder, sier Støle.

TOYOTA, som har solgt flest personbiler i Lister hvert år siden 2002, hadde den beste starten på året med 18 utleveringer i januar og viste med det at de blir tøffe å slå i år igjen. I februar er merket på tredjeplass over de mest solgte bilene i regionen, men det skiller kun to biler mellom Volkswagen på topp og Toyota på tredje. Salgssjef på Kjell Ore AS, en av to Toyota-forhandlere i Lister, sa dette mulighetene for å fortsette dominansen i årene som kommer også.

– Vi skal gjøre vårt for å selge så mange biler som mulig og håper å være i toppsiktet i fortsettelsen også.