MANDAL Ansvarlig redaktør Fridtjof Nygaard og daglig leder Per Henrik Didriksen i Lindesnes avis understreker at svært få av abonnentene som får avisen i sin egen postkasse vil bli berørt av distribusjonsendringen.

Lindesnes har i dag 5200 abonnenter. Totalt vil 80–100 abonnenter blir skadelidende av at Posten ikke lenger leverer i helgene.

Rundt 55 abonnenter er registrert med postboksadresse, og fra førstkommende lørdag vil de ikke få levert papiravisen.

Ingen tilgang til postboksene

– Firmaet Kvikkas, som har overtatt avisdistribusjonen på lørdager, har ikke tilgang til postboksene i Postens lokaler. Derfor vil ikke disse abonnentene få levert avisen i helgen. Endrede rammebetingelser som dette kan vi dessverre ikke gjøre noe med. Vi må bare håpe på en snarlig løsning, sier Didriksen.

Abonnentene i Lindesnes har også en mulighet til å løse floken selv.

– De som har postboks kan endre til hjemmeadressen og dermed få avisen. Et annet alternativ er nettavisen, sier Didriksen.

I tillegg til postboks-abonnenter vil distribusjonsendringen sørge for senere levering for enkelte avislesere. Noen av de som bor utenfor budfirmaets dekningsområde har vi flyttet over til det lokale avisbudet, noe som fører til tidligere levering, mens noen dessverre må forvente en senere levering enn de tidligere hadde med Posten.

– Alvorlig situasjon

– Disse abonnentene vil få avisen levert sammen med annen post. Posten hadde seneste levering klokka 12, mens ny avtale med Kvikkas har en leveringsfrist til klokka 17, sier daglig leder i Lindesnes.

På landsbasis vil hele 30.000–50.000 avisabonnenter bli skadelidende.

– Det er alvorlig situasjon for mediebransjen. Vi er en uskyldig tredjepart som blir rammet sammen med abonnenter i andre mediehus over hele landet. Staten har ikke klart å innfri løftene om at avisdistribusjon ikke skulle bli skadelidende når Posten slutter å levere å levere på lørdager. Lørdagsavisen er for mange lesere et høydepunkt, og de vil ha den i papir, sier Nygaard.