Ukas leder: Skudeneset Gaard AS har innvilget bevilling for tilvirkning av alkoholholdig drikk med over 2,5 og mindre enn 22 volumprosent alkohol. For å kunne skjenke egenprodusert vin og annen alkoholholdig drikk må de ha skjenkebevilling, og søknaden var på sakslisten til Søgne kommunestyre torsdag kveld. Det var også flere andre salgsbevillinger for alkohol i Søgne.

I følge saksfremstillingen vil Skudeneset Gaard AS starte en virksomhet med vinsmaking som skal foregå i et innendørs sjenkeareal med show rom til vineriet. Eier og daglig leder Erik Lindås har bestått etablererprøven og kunnskapsloven som må til for å kunne selge/servere alkohol.

Lensmannen i Søgne og Songdalen hadde ingen merknader til søknaden, heller ikke Kommuneoverlegen. Det hadde derimot Kristelig Folkeparti. «Hvorfor skal de ha den muligheten? Vinsmaking er et argument, men ikke hjemmefester, sånn vil vi ikke ha det i Søgne at private som har næring i eget hjem, skal ikke servere brennevin.» sa Inge Johan Jensen.

Det er ingen bombe at Kristelig Folkeparti er motsandere av alkohol, men å sammenlike næringsvirksomhet med hjemmefest er å skjenke begeret for fullt. Det er stor forskjell på lovlig alkoholsalg og - skjenking og direkte alkoholmisbruk. Hjemmefest er så langt fra næringsvirksomhet som det er mulig å komme. Kristelig Folkeparti har tydelige standpunkter mot alkohol, men burde argumentere mer saklig i kommunestyret når de begrunner sine avslag i slike saker.