Søgne Bygdekor er nå godt i gang med det store prosjektet om Anneke Jans.  Prosjektet er stort løft for bygdekoret og Søgne. Bygdekoret har også fått et godt løft siste året. Nye medlemmer er kommet til, men koret vil gjerne ha med flere.

– Vi utfordrer særlig sangglade menn til å møte opp på koret sine øvelser for å bli kjent med koret og det trivlege miljøet. Vi har det kjekt på øvelsene og gleder oss stort til et aktivt korår, sier Marit Eik.

Koret øver hver tirsdag på Tinntjønn skole på musikkrommet fra klokken 19:30 til 21:45.

Fram til 7. og 8. november 2015 skal ti sanger øves inn i prosjektet "En musikalsk fortelling om Anneke Jans". Det er enkle, sangbare sanger, spennende komponert for Søgne bygdekor av Glenn Erik Haugland og Heidi Tronsmo. Det blir profesjonell musikk, lys og lyd.

Dirigent Marianne Laukvik kan treffes på telefon 988 63 765 eller på e-post mlaukvik@hotmail.com, eller Jorunn Nome telefon 419 32 423 med e-mail jorunn.nome@hotmail.com.

– Hvis en lurer på noe er det bare å møte opp, inviterer Eik.

Denne artikkelen stod i Budstikkas papirutgave i oktober 2014:

Søgne bygdekor er 30 år i 2015. Det går ikke upåaktet hen.

For drøye to år siden så det mørkt ut for Søgne Bygdekor.

– Enten måtte noen av oss stå opp og ta et ansvar, eller så  ble det nedleggelse, sier Jorunn Nome, som er i styret for koret.

Vi treffer Nome og dirigent gjennom drøye to år, Marianne Laukvik på Arteriet på Lumber hvor Laukvik er innehaver.

Dirigent gjennom to år

Begge ivrer etter å fortelle om prosjektet som koret er i gang med. Dirigenten som koret fant ved en tilfeldighet, roser Søgne bygdekor.

– Jeg syns de er flinke til å synge. Navnet kan klinge som en traust gruppe, men de overrasker, smiler Laukvik som har bodd 13 år i Nederland. Etter studie innen tverrfløyte og kammermusikk på konservatoriet i Kristiansand, dro hun for å ta  et år som utvekslingsstudent i Nederland.

– Jeg trivdes så godt at jeg ble der. Giftet meg der. Utrolig nok var det mannen min som fikk jobb i Kristiansand. Han er fra Nederland, men fikk meg hjem igjen, ler hun. Og det var nettopp jobben til mannen hennes som førte til at koret fikk henne til dirigent.

– Ei som synger i koret er kollega med han, sånn kan det ordne seg, smiler en fornøyd Nome.

Vil ha prosjekt

Etter to år som dirigent og diverse småprosjekter i Søgne Bygdekor, proklamerte Laukvik til styret i koret:

– Jeg vil ha et prosjekt.

Styret var positive. Jakten på tema begynte. Gunnar Eikely i Fylkeskommunen fortalte om Anneke Jans, født 1605. En kvinne som så sin kapital i det å være kvinne.  En svært spesiell historie som de forteller om med liv og entusiasme.

– Hvor hun kom fra eksakt vites ikke, men hun kan godt ha kommet fra Søgne, sier Nome.

Pengestøtte

Søknader om økonomisk drahjelp ble sendt. Søgne og Greipstad Sparebank bevilget 100.000 til prosjektet. Søgne kommune og Vest-Agder Fylkeskommune 25.000 hver.

Prosjektet er i gang. Komponist og tekstforfatter er på plass. Glenn Erik Haugland komponerer,  Heidi Tronsmo er tekstforfatter.

– Fantastisk spennende, stråler Laukvik.

De presiserer at dette blir ikke et høytravende stykke for spesielt interesserte.

– Vi har bestilt tilgjengelige sanger med humor og alvor. Et sobert opplegg, men veldig kraftig, fastslår dirigenten.

Marianne Laukvik er dirigent for Søgne Bygdekor. Foto: Anne Lise Riseng