Det dukket opp et knippe med folk på parkeringsplassen lørdag formiddag. Det var Songdalen bondelag som inviterte bondelagsmedlemmer og andre til å være med å fjerne søppel langs Sygna. Plast fra rundballer finns overalt og nå ville bondelaget ta et tak for å fjerne dette. Nils Einar Kleveland og sønnen Jon Einar kom fra Finsland.

– Det er nok elgjakt som blir prioritert i dag, jeg skulle gjerne vært der også, men som leder av bondelaget må jeg gå foran med et godt eksempel, sa Kleveland. Sammen med Espen Halvorsen la de en slagplan før de tok fatt på ryddingen. Halvar Bjerland tok kanoen fatt fra Gjervoldstad, mens de andre gikk langs elva med rive og langskaftet sag.

Reidun Svaland kom fra Vennesla bondelag.

– Vi fikk invitasjon til å være med å hjelpe, så da stiller vi opp. Songdalen bondelag ville sikkert gjort det samme hvis det var vi som inviterte, sa Svaland mens hun strakk seg etter plast og fikk tak i noe med riva.

– Her må en nok ha båt, vi kan jo ikke fly heller, smilte dugnadsdamen.

Espen Halvorsen sier ved dagens slutt at det ble samlet bra med søppel, men han skulle ønske at flere ble med.

– Vi kom tre menn med noen barn med oss, bondelaget var en liten gjeng, men jeg er skuffet over at det ikke dukket opp flere private, sier Halvorsen.

Selv om de ikke var så mange, gjorde de som kom en god innsats og fikk tatt bort en god del søppel.