ECUADOR: — Kvinnen skal ha forklart til politiet i Ecuador at stoffet skulle til London. Det har Kripos informert sine samarbeidspartnere i etterforskingen om. Kvinnen ble pågrepet på Quitos flyplass Mariscal Sucre Airport, og har oppgitt at hun da skulle videre til Madrid. Hun ble stoppet med tre kilo kokain, sier en kilde i politiet i Norge til Lindesnes.

Det er for Lindesnes Avis uklart om kvinnen har tilstått i forklaringen hun har gitt til det lokale politi i Ecuador. Det presiseres også at det er helt uvisst om kvinnen har vært klar over hva hun har vært med på, som førte til pågripelsen.

Gransker pengeoverføringer

Ifølge politiet i Ecuador ble narkotikaen funnet i sidelommene på kofferten kvinnen disponerte. Norsk politi skal ha fått oversendt dokumentasjon på dette fra sine kolleger i Ecuador.

Kripos og politiet i Ecuador etterforsker nå om kvinnen er en del av en større, internasjonal narkoliga. Agder politidistrikt driver ikke aktiv etterforskning opp mot kvinnens privaktøkonomi eller andre eventuelle straffbare forhold.

Norsk politi skal ha fått beskjed om pengeoverføringer fra den siktede kvinnen som kan være av interesse for etterforskningen. Det er uklart om noen av disse overføringene har gått direkte til personer i Ecuador.

— Det er bare registrert mindre pengeoverføringer på noen tusen kroner, i Tyskland , Nederland og England, den siste toårsperioden, sier en kilde med kjennskap til etterforskningen, til Lindesnes.

Politiet gransker nå økonomien til den narkotatte bestemora, og etterforsker om pengeoverføringene har gått til den ecuadorianske vennen hennes, eller om hun har brukt disse pengene på helt ordinære fly - og feriereiser.

Ønsker ikke kommentere

Kvinnens norske advokat, Nils A. Grønås, ønsker ikke kommentere disse opplysningene.

— Jeg kjenner til hvor hun var på vei, men jeg må få bekreftet reiseruten fra henne før jeg kan kommentere noe mer. Jeg har ennå ikke oppnådd kontakt med henne, sier Grønås til Lindesnes.

Han har fått bekreftet fra den norske ambassaden i Santiago, Chile, at telefonnummeret hans er overlevert konsulatet i Quito. De har også bekreftet at nummeret er gitt videre til fengselet, men han har ennå ikke hørt fra kvinnen.

Ifølge Grønås er det kun ett familiemedlem av kvinnen som har fått kontakt med henne hittil.

— Jeg har løpende dialog med UD og ambassaden i Chile, og jeg er fornøyd med kontakten jeg har med ambassaden. Men jeg har et inntrykk av at et eller annet sted på veien fra konsulatet til kvinnen i fengselet, så er det noe som skjer i og med at jeg ikke har hørt fra henne. Jeg finner det som lite sannsynlig at hun ikke skulle tatt kontakt hadde hun hatt nummeret, sier Grønås.