Skal overtale: Janne Fardal Kristoffersen og Alf Erik Andersen sier de har gjort sitt for å overbevise ledelsen i Tour des Fjords til å legge noe av rittet innom Lindesnesregionen.
Eneste sørlending: Her ser vi den eneste sørlendingen som er med i proffrittet, Kristoffer Halvorsen fra Kristiansand.

LINDESNESREGIONEN/STAVANGER: – Vi har nå hatt en stor delegasjon fra Vest-Agder, både ordførere, kultursjefer, fylkesordførere og varaordførere fra de seks kommunene der. De har presentert for oss hvorfor vi skal legge en etappe til Vest-Agder, og det de har lagt frem har vært veldig lovende. Så vi kommer til å jobbe videre med dette. Mandal og Lindesnes er blant kandidatene, men vi jobber uansett for å få Sørlandet med på rittet i 2018, sier daglig leder for Tour des Fjords, Roy Hegreberg, på telefon fra Stavanger.

Vi håper Vest-Agder skal få tre start— eller målsteder

Egnet som mål eller spurt

Mandal sentrum er veldig godt egnet til å enten til å være målgang, eller spurt-område, i følge ordfører i Mandal, Alf Erik Andersen (Frp).

– Vi håper Vest-Agder skal få tre start- eller målsteder. Det betyr jo at når vi er seks kommuner, så kan vi faktisk få dette til annenhvert år, sier ordfører i Mandal, Alf Erik Andersen (Frp) til Lindesnes.

Det blir en stor folkefest, show og sirkus rundt Tour des Fjords, og er så klart en fin måte å promotere byen på

For 20 år siden vant den tidligere proffsyklisten selv NM-gull i banesykling; 4000 meter i Stjørdal i 1996. Han er derfor over gjennomsnittet interessert i sykkelsporten. Andersen er nå i Stavanger sammen med sin ordførerkollega Janne Fardal Kristoffersen (H) i Lindesnes kommune.

– Hvorfor er det viktig å få dette rittet til å gå gjennom Mandal?

– Det er et veldig stort arrangement som sendes direkte på 16 store TV-kanaler i hele Europa, og det sendes fire til fem timer hver dag direkte. Det blir en stor folkefest, show og sirkus rundt Tour des Fjords, og er så klart en fin måte å promotere byen på, tilføyer han.

Forbi Spangereidkanalen eller fyret?

Ordfører i Lindesnes kommune, Janne Fardal Kristoffersen, sier Mandal, Lindesnes, Farsund, Flekkefjord, Lyngdal, Kristiansand er kommunene som nå har ytret sitt ønske om start og mål i Tour des Fjords i 2018. > Mandal og Lindesnes er blant kandidatene, men vi jobber uansett for å få Sørlandet med på rittet i 2018

– Fyret eller forbi Spangereidkanalen på Gahre-sletta kan være aktuelle steder i vår kommune. Man skal aldri spå om fremtida, men vi har gjort det vi kan for å fremsnakke våre kommuner og våre fasiliteter. Det er også hyggelig å se hvor godt tatt imot vi har blitt av Tour des Fjords, forklarer Kristoffersen.

24 lag er med på proffrittet som har vært arrangert siden 2012. 144 ryttere er med.