Gjedrem får stille ut keramikkkunsten sin på en av de gjeveste utstillingene i landet, Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling i Bergen. Gjedrem og kunstverket Syklus på omtrent 250 kilo har nemlig klart å komme gjennom det veldig trange nåløyet for å få seg en plass.

– Det blir bare flere og flere søkere, hvor færre og færre kommer med. Så det er veldig stas å ha blitt valgt, sier Gjedrem.

Det er bare 57 kunstverk ut av 1200 som har fått plass i utstillingen. Gjedrem er eneste representant fra Agder.

Et stort verk

Gjedrem har flere ganger lagt navnet sitt i potten til årsutstillingen uten å nå helt opp. Sist gang kunstverket hans var med var for 20 år siden. Men i år var han fast bestemt på at det skulle gå veien.

– Jeg bestemte meg for at jeg skulle lage noe som juryen bare måtte si ja til. Da endte jeg opp med en utrolig svær sak som veier omtrent 250 kilo, sier kunstneren.

Syklus skal stå i godt selskap i Bergen på Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling helt til nyåret. Foto: KRAFT

Og etter utallige arbeidstimer og til tider stor frustrasjon gikk det heldigvis veien i år.

– Det føltes ut som at nesten jobbet inn ett år i løpet av de fem månedene jeg holdt på med dette prosjektet. Det har vært veldig utfordrende å jobbe med en så stor skulptur, sier Gjedrem.

På torsdag drar Gjedrem og kona til Bergen for å få med seg den storslåtte åpningen av utstillingen. Der skal Syklus stå helt til nyåret før den blir sendt til Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand, de nye eierne av Gjedrems enorme kunstverk.

Syklus er moddelert steingods glasur. Foto: KRAFT