KRISTIANSAND 15-åringen er også siktet for drapsforsøk mot en 23 år gammel kvinne. Kvinnen er kritisk skadd og er flydd til Ullevål sykehus for en ny operasjon, ifølge VG.

Onsdag ettermiddag ble en kunde og en ansatt knivstukket på Sørlandssenteret utenfor Kristiansand, skriver VG.

Marie Skuland døde av skadene hun fikk etter å ha blitt knivstukket onsdag.

Torsdag ettermiddag opplyser politiet at den siktede er fremstilt for varetektsfengsling.

– Den 15 år gamle jenta som er siktet for drap på ei 17 år gammel jente og drapsforsøk på en 23 år gammel kvinne etter gårsdagens knivstikking, ble i ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i en pressemelding fra politiet.

Siktede møtte i rettsmøtet, men ønsket ikke å forklare seg på nåværende tidspunkt.

– Politiet har begjært to ukes varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. Vi forventer at kjennelsen vil komme i løpet av fredag formiddag, opplyser Pedersen Hille.

Drap: En 15 år gammel jente er siktet for drap og drapsforsøk etter at en kunde og en ansatt ble knivstukket i en butikk på Sørlandssenteret. Her Cecilie Pedersen Hille, fungerende påtaleleder i Agder politidistrikt, under en pressekonferanse torsdag. Foto: VG

Rask pågripelse

Politiet melder at de tok 12 minutter fra de mottok meldingen og gjerningspersonen ble pågrepet.

– Politiet fikk gode vitnebeskrivelser som førte til en rask pågripelse. Pågripelsen skjedde uten noe særlig dramatikk, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille ifølge VG.

Den 15 år gamle jenta som er siktet for drap og drapsforsøk er lagt inn på psykiatrisk avdeling i Arendal.

– Hun er forsøkt avhørt, men avhøret måtte dessverre avbrytes på grunn av tilstanden hennes. Hun er innlagt på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling i Arendal, sier Hille ifølge VG.