Uno-X-rytter Jonas Gregaard var førstemann over den innledende kategoriserte stigningen i årets Tour de France. På den neste kom han til kort.

Dermed hadde ikke danske Gregaard, som kom seg med i morgenbruddet på den 182 kilometer lange åpningsetappen med start og mål i Bilbao, grepet på klatretrøya spesielt lenge.

Gregaard vant kampen om de første klatrepoengene da han var først over stigningen Côte de Laukiz tidlig på åpningsetappen. Dermed sikret han seg to poeng og en tidlig ledelse i kampen om klatretrøya.

På den neste stigningen, der to nye poeng lå i potten, klarte ikke Gregaard å henge på bruddkollegene Pascal Eenkhoorn og Simon Guglielmi. Dermed ble det ingen poeng på Gregaard.

Eenkhoorn tok også ett poeng på den første stigningen og har dermed festet et tidlig grep om den prikkete klatretrøya.

Med tre kategoriserte stigninger igjen ble bruddet hentet inn. Det skjedde fem mil før mål og Gregaard fikk dermed 13 mil i front av verdens største sykkelritt.

Den mest meritterte rytteren i bruddet var Intermarché-Circus-Wanty-profilen Lilian Calmejane. Franskmannen har tidligere vunnet en etappe i Tour de France.

Jonas Gregaard er samtidig ingen hvem som helst han heller. 26-åringen vant i mars klatretrøya under prestisjetunge Paris-Nice.