Høyre er best representert med fire politikere fra Søgne og Songdalen som fikk plass i bystyret i nye Kristiansand.

Bystyret i nye Kristiansand skal bestå av 71 representanter, totalt 21 lokale politikere fra Søgne og Songdalen fikk plass i bystyret.

Her kan du se de endelige resultatene kommunestyrevalget:

Arbeidepartiet

13 mandater, 17 mindre enn ved forrige kommunevalg.

Jan Oddvar Skisland fra Kristiansand er ordførerkandidat. Fra Søgne og Songdalen var det bare Bjørn Egeli og Jan Erik Tønnesland som kom med i bystyret fra Arbeiderpartiet.

Terje Ø. Pettersen, 3. kandidat Kristiansand Høyre. Foto: Arkivfoto

Høyre

13 mandater, ti mindre enn ved forrige kommunevalg.

Harald Furre, nåværende ordfører i Kristiansand er ordførerkandidat for partiet. På kumulert tredjeplass er søgnemannen Terje Pettersen fra Tangvall, mens Ida Grødum fra Hortemo i Songdalen er på fjerde. Også syvendeplassen er bekledd av en Nodelandsbeboer, Kjetil Aasen, mens vestbygda i Søgne er presentert med Jack Andersen på tiende. Høyre har derfor fire representanter fra Søgne og Songdalen i bystyret.

Demokratene

Ti mandater, åtte flere enn ved forrige kommunevalg.

Demokratene har kumulert to, hvor Vidar Kleppe er partiets ordførerkandidat. Roy Fardal fra Søgne gikk nylig fra Høyre over til Demokratene og har en fjerdeplass. Med Lajla Elefskaas, Olav Homme og Jorun Aaselle Olsen fikk derfor Søgne og Songdalen totalt fire bystyrerepresentanter.

Tore Smeplass, tredjekandidat for KrF. Foto: Sebastian Faugstad

Kristelig Folkeparti

Åtte mandater, syv mindre enn ved forrige kommunevalg.

Nåværende varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen topper listen. Tore Smeplass på tredje fra Songdalen og Sigrun Sæther fra Søgne på fjerdeplass er begge kumulert. Både Smeplass og Sæther kom med i det endelige bystyret.

Miljøpartiet De Grønne

Seks mandater, én mer enn ved forrige kommunevalg.

MDG endte opp med seks mandater etter de endelig valgresultatene. Av de seks mandatene er det Eliasbeth Udjust og Mark Rayen Candasamy fra Søgne, og Hildegunn Schuff fra Songdalen som kom med tilslutt.

Christian Eikeland (Frp). Foto: Hanne Hellvik (arkiv)

FrP

Fire mandater, åtte mindre enn ved forrige kommunevalg.

Partiet har åtte personer fra Søgne og Songdalen på sin liste. Stian Storbukås er ordførerkandidat, etter han følger Christian Eikeland fra Søgne. Videre er det Gry Aga Stubstad. Både Stubstad og Eikeland kom med i bystyret.

Christian Eikeland har også fått seg en plass i Fylkestinget.

Sosialistisk Venstreparti

Fire mandater, én mer enn ved forrige kommunevalg.

Her er det Per Gunnar Salomonsen fra Søgne som var kumulert på tredjeplass. Han kom ikke med i bystyret, og SV har derfor ingen fra Søgne og Songdalen i bystyret.

Tverrpolitisk Folkelister For Hele Kristiansand

Fire mandater

Erik Rostoft fra Kristiansand er førstekandidat på listen som totalt inneholder 62 kandidater. Espen Halvorsen, nåværende kommunestyrerepresentant for KrF i Songdalen og har en 7. plass på listen. Han rekker dermed ikke helt opp.

Senterpartiet

Tre mandater, seks mindre enn ved forrige kommunevalg.

Her er det navn fra Søgne og Songdalen på de to øverste plassene. Reidar Heivoll fra Finsland er partiets ordførerkandidat, med Siril Bakken fra Søgne som nummer to. Men det ble Anja Ninasdotter Abusland som har vært med for SP i Songdalen som kom med sammen med Reidar Heivoll i det endelige bystyret.

Kasper Bekkeli Espeland, 2. kandidat for Rødt. Foto: Tronn Drønnestad Hansen

Rødt

To mandater, én mer enn ved forrige kommunevalg.

Kumulert på en andreplass er søgnemannen Kasper Bekkeli Espeland. Han ble også med i bystyret etter det endelige resultatet.

Venstre

To mandater, fire mindre enn ved forrige kommunevalg.

Vår nærmeste mann Arild Ernst Berge fra Søgne sto på en femteplass på lista, og kom derfor ikke med i årets valg.

Partiet de kristne

Ett mandat, én mer enn ved forrige kommunevalg.

Stian Sele fra Finsland i Songdalen er første lokale mann på partiets liste, og står på en fjerdeplass. Han fikk dermed ikke en plass i bystyret.

Pensjonistpartiet

Ett mandat, likt som ved forrige kommunevalg.

Her er det en søgnekvinne som står øverst, Kari Bertelsen. Hun kom også med i bystyret etter det endelig resultatet.