Lørdag  framførte Søgne Bygdekor det nyskrevet korverket med bakgrunn i historien om Anneke Jans, agderkvinnen som var med på å grunnlegge New York på 1600-tallet.  Verket er skrevet til Søgne Bygdekor, lørdag ble det framført  i sin helhet på Søgne Gamle Prestegård i Kultursalen for rundt 150 publikummere. For de som ikke fikk anledning til å dra dit lørdag er det ny mulighet i dag, søndag klokken 16.00.

Forestillingen er det største prosjektet så langt i korets over 30 år lange historie. Da Marianne Laukvik hadde dirigert koret i et par år, var hennes klare tale:

– Jeg vil ha et prosjekt. I oktober 2014 intervjuet Budstikka Laukvik og Jorunn Nome i styret. Begge så fram til å realisere forestillingen. I mellom da og nå ligger timesvis med øving. Nå er tiden inne.

De presiserte den gang at dette ikke er et høytravende stykke for spesielt interesserte.

– Vi har bestilt tilgjengelige sanger med humor og alvor. Et sobert opplegg, men veldig kraftig, fastslo dirigenten.  Koret blir akkompagnert av Hot Swing Deville. Glenn Erik Haugland har komponert musikken og Heidi Tronsmo er tekstforfatter. Skuspiller Jørn Bjørn Fuller-Gee leser tekster gjennom forestillingen.

Det settes opp to konserter, en lørdag og en søndag. Les også omtale her

Artikkel fra 2014:

Les også: Sobert opplegg, men veldig kraftig