Telefonen min ringer i 20.30-tida lørdag kveld. Stemmen i den andre enden sier:

– Du, vi er samlet noen stykker i det nye fjøset til Anne og Jan Skisland på Stokkeland, har du lyst til å komme ned en tur?

Slik ble det. "Noen stykker" viser seg å være et sted mellom 110 og 120 personer. De har nettopp inntatt et bedre grillmåltid tilberedt av grillmestrene fra Prima Jæren. Praten går lystig rundt bordene. Vi registrerer folk fra både Finsland, Stokkeland, Gjervoldstad, Hortemo, Lysgård og Søgne. Alle samlet for å feire at Anne og Jan Skisland satser stort innen landbruket ved å bygge nytt oksefjøs på Stokkeland. Det nye fjøset skal romme 130 okser, flere enn der er folk denne kvelden, altså.

– Dere har ikke tenkt å hvile på laurbærene de nærmeste årene, sa Kenneth Fedog i sin hilsningstale, som han avsluttet slik:

– Jeg er stolt og imponert over det dere har fått til her på Stokkeland.

Så var det tid for litt "prisutdeling". Hva passer vel bedre enn å tilegne nærmeste nabo, Bård Mølland, en egen bås i fjøset? "Bårds bås" er et faktum. Sylvi Mølland valgte båsen ved siden av.

– Det står respekt av dette paret som står her. Det er ikke hver dag det satses sånn i landbruket, sa kveldens konferansier Jan Tore Weire. Han hadde flere ess i ermet denne kvelden. Hva er vel et fjøs uten bilder på veggene? Laminerte bilder av kong Haakon og Kronprins Olav ved kongebjørka, Kronprinsesse Mette-Marit i lyseblå gallakjole, et lite bilde av dronning Sonja laminert på Statens regning, og et "friluftsbilde" av Sylvi Listhaug og statsminister Erna Solberg skal nå få plass på veggene i det nye fjøset på Stokkeland. Det er bare å håpe at oksene som skal flytte inn kommer til å trives med veggpryden.

Bondelagets leder Rune Undheim serverte både alvor og skjemt, og sa:

– Gratulerer Anne og Jan. Her skal det produseres mye godt kjøtt.

Deretter var det duket for det store mesterskapet i øksekasting, før det innleide bandet inntok scenen i fjøset.

Kveldens 50-årsjubilant, Svein Guttorm Nielsen, ble hyllet etter alle kunstens regler av gode naboer, venner og sådant mere. Kan det egentlig bli bedre?