Oskar Maberg startet for et par uker siden salg av partivarer på Nodeland – og holder åpent når helsa tillater.

Det er ingenting som tyder på at Oskar Maberg er alvorlig syk der han smilende tar i mot sine kunder i butikklokalet han leier på Nodeland. I Prix-bygget, mellom blomsterbutikken og solstudioet, driver han salg av partivarer. Lokalet har han leid for to måneder, oppstart var i slutten av oktober.

Butikken har ingen faste åpningstider. Helsa, og de avtalte besøkene av hjemmesykepleien, setter rammene for arbeidsdagen.

– Jeg prøver å være her mellom 11 og 14. Så må jeg hjem å få i meg intravenøs næring før jeg prøver å gå ned her en tur i 17-tida, forteller Maberg. Ikke alle dager er like. Derfor har Maberg funnet ut at han setter opp balkongflagget utenfor butikklokalet som tegn på at partivareutsalget hans har åpent.

– Det er meg og Kong Harald som heiser flagget når vi er på jobb, sier Maberg og ler hjertelig.

Latteren sitter løst. Selv tror han sitt gode humør er med på å holde han såpass frisk til tross for at han er alvorlig syk. Tre ganger i døgnet kommer hjemmesykepleien i kommunen og gir han nødvendig medisin for å opprettholde best mulig livskvalitet.

– Mitt favorittsitat har jeg fra Bjørn Eidsvåg: Jeg vil ikke dø, her skal Gamle-Erik få kamp, sier Maberg.

Han driver ikke butikk for å tjene penger. Målet er å gå i null, ha en hobby.  Så får det heller våge seg at regnskapsføreren ringer og spør om han er klar over at han driver butikk.

– For meg er dette livsglede. Så kan du sladre litt og kjase, sier Maberg.

To eldre damer kommer inn.

– Kan du ta en sang for oss i dag, spør de.

Maberg kvitterer med sitt bredeste smil. Ingen kan se at han er syk. Han ser ut som en mann som trives på jobben. Unnskyld, med HOBBYEN sin. At kundene trives med Maberg, er der ingen tvil om. Ved kassa står både blomster og konfekt som han har fått av fornøyde kunder.