Jubel, trampeklapp og stående applaus for Jonas Fjeld og band i Kultursalen på Søgne Gamle Prestegård onsdag kveld. Arrangementet skulle opprinnelig funnet sted i Amfiet, men ble flyttet inn på grunn av været.

– Dette skulle vært ute i solskinn, og jeg er kledd deretter, sa en smilende Jonas Fjeld. Han så ut over salen og la til:

– Her er det intimt og sommerslig.

Så var de i gang. De seks musikerne han hadde med seg på scenen imponerte stort. Fjeld selv var i storform, og tøyset og slo vitser om både musikere og seg selv.

– Jeg har nådd en alder der selv knekkebrød er vanndrivende, sa Fjeld. I 44 år har han holdt på med å synge og spille for publikum. Ingenting tyder på at han har gått lei. Han ga ros til både publikum og stedet. Publikum klappet for Jonas Fjeld, og Jonas Fjeld klappet for publikum. De kom på løpende bånd "Tordensky", "Midtveis", "Nedover elva", "Drammen i regn" og naturligvis "Engler i sneen".

– Det ser ut som det er en del yngre folk som har spist knekkebrød før konserten, kommenterte Fjeld da noen publikummere passerte scenen etter å ha vært ute i teltet til Songvaar Fyrs venner og kjøpt litt å leske strupen med.

I to timer holdt Jonas Fjeld med band publikum i ånde. Ekstranummeret ble "Hun kom som en engel". Og så var det slutt...