Fikk vannscooteren sin stjålet: Nå utlyser han dusør

  • Åse Astri Bakka, Lister24
  • Audun Fegran Kopperud

Natt til torsdag ble det stjålet en SeaDoo Spark rød vannscooter i Mandal.

– Vannscooteren lå på elvebredden ved Ytre Møll, opplyser operasjonsleder i Agder-politiet via Twitter like før klokken 19.30 torsdag.

– Forholdet blir anmeldt og patruljene vil være på utkikk, forteller operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt klokken 19.34 torsdag.

Hun har foreløpig ingen oppdateringer om saken, hva gjelder mistenkte eller om vannscooteren er observert. Politiet ber om tips fra folk som eventuelt har sett noe.

Vannscooterens eier Peder Sveinall har sendt Lindesnes to bilder av vannscooteren, der det ene viser en skade på høyre side.

Fredag opplyser Peder Sveinall at han nå utlyser en dusør på 10 000 kroner til den som greier å få scooteren tilbake like hel.

– Naboen observerte en liten båt som slepte på scooteren min over Mandalselva mellom klokken 01.00 og 02.00 den natta, forteller Sveinall.

Han tror det er 50 prosents sjanse for at vannscooteren kommer tilbake igjen. Enten er den stjålet av noen lokale, eller så har noen profesjonelle tyver tatt den med ut av landet, tror vannscootereieren.

Vannscooteren kostet marnardølen om lag 50 000 kroner, og han hadde kun hatt den i kort tid. Han har derfor nesten ikke fått brukt den før den ble stjålet.

Les hele saken med abonnement