Klare for mørketur: Denne gjengen fra Vg2 barne- og ungdomsfagarbeiderlinja er klare for mørketur. Øverst fra venstre: Elena Holte, Magdalena Michno, Dina Sangesland og Silje Løkken Haagensen. Foran fra venstre: Liv Tone Fossestøl, Karen R. Jacobsen og Alvilde Røiseland.<u> </u>

– Årets mørketur skal som tidligere år bære preg av spenning, undring og opplevelser for alle. Skogen forvandles som med et trylleslag når mørket senker seg. Løypa bærer preg av en trolsk og magisk stemning med utallige lyslykter og fakler underveis. Barna vil møte mange kjente og kjære eventyrfigurer der, forteller lærerne Randi Ullestad og Irene O. Johannessen ved Vg2 barne— og ungdomsarbeiderfaglinjen ved Mandal videregående.

Bak arrangementet står blant annet elever ved Vg2 barne- og ungdomsarbeiderfaglinjen ved Mandal videregående, samt elever fra andre linjer på skolen og elever fra Kristiansand katedralskole Gimle.

– Elevene har virkelig vært kreative og stått på. Denne uka har de arbeidet med å planlegge, lage utstyr og kostymer og ikke minst øve på rollene de skal ha underveis i løypa. Prosjektet er morsomt, inspirerende og tidkrevende synes elevene, men utrolig lærerikt, forteller lærerne.

Kjente figurer

Opplegget er tilrettelagt for barn mellom cirka 5 til 10 år, men alle som ønsker å komme er hjertelig velkommen ifølge arrangøren.

– Vi kan love prinsesser, alver, Svampebob og «Rapunsel» med sin lange flette på stien. I tillegg møter de nok brumlebassen Sabeltann med kjære Sunniva og Pinky der. «Alice i wonderland» stikker innom, sjarmerende Pippi med sin velkjente hest, skumle hekser hører med og ikke minst røverne Kasper, Jesper og Jonathan fra Kardemomme by. Frost og snømannen Olav dukker nok også opp, men mer tør vi ikke røpe, sier Ullebust og Johannessen

10-årsjubileum

Lærere har stor tro på at elevene skal klare å forvandle Furlunden til en eventyrskog for både små og store på i kveld.

– Mørketuren har nå eksistert i Furlunden i over 10 år. Prosjektet utvikles og forandres litt hvert år, nettopp fordi det hvert skoleår er nye elever som deltar i prosjektet. Tidligere år har besøket variert fra 100 oppmøte til omkring 400 spente mennesker av stort og smått, forklarer lærerne.

Barna anbefales å ha med en voksen, da en trygg hånd å holde i kan være godt å ha for noen.

– Ellers er det viktig å ha med ei lommelykt samt gode klær og riktig fottøy til turen.

Arrangementet har ikke værforbehold og oppstarten er ved Lysthuset.