- Ungdommene gir meg mye glede, forteller Silje Lien, som er klar til å ta over ungdomsarbeidet etter Vegard Soltveit.

Silje Lien (23) bekrefter at hun er den nye ungdomsarbeideren for Finsland bedehus. Avsløringen kom hun med under en av månedens ungdomsforeninger. En tradisjonsrik sammenkomst for unge som blir arrangert med jevne mellomrom.

Lien har vært i stillingen fra 1. november, og er allerede godt i gang med sitt givende arbeid. Tidligere har Vegard Soltveit i flere år vist vei for de håpefulle, men nå er altså noen andre klar for å følge hans fotspor. Silje Lien gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer, og skape et enda mer tillitsfullt forhold til unge finslendinger.

Lien beskrives av mange som en trofast person med stor innsatsvilje. Arbeidet blant ungdom er intet unntak. Hun har vært aktiv i ungdomsarbeidet på Finsland bedehus fra hun selv gikk på ungdomskolen. Først med sin støtte i form av deltagelse og fremmøtte. Deretter gikk det over til å bli stadig mer seriøst, og til slutt lede sammenkomstene. Lien forteller at hun derfor kjenner godt til arbeidet, samt mange av ungdommene i bygda.

– Jeg trives veldig godt sammen med ungdom, og det gir meg veldig mye å være sammen med dem. Ungdommene gir meg mye glede. Mange av ungdommene på bedehuset har jeg fulgt siden de begynte på ungdomskolen. Nå har flere fått både billappen og jobb, og jeg synes det er veldig moro å bli kjent med dem og følge dem på veien, forteller hun med et brennende engasjement.

Entusiasmen for å videreføre budskapet om sin tro, har lenge vært en av hennes lidenskaper. Når Budstikka spør hva som driver henne, svare hun følgende:

– Jeg har valgt å engasjere meg i dette fordi jeg syns det er et viktig arbeid, og det er noe som jeg trives veldig godt med. Det finnes utrolig mange flotte ungdommer i Finsland, og jeg syns det er viktig at det finnes et kristent ungdomsarbeid i bygda.

Videre tilføyer hun: – Og nå som jeg ikke lenger bor i Finsland, er det veldig moro å få jobbe her og holde kontakten med finslendingene.

Ungdommen seg i mellom

Budstikka spurte under forrige forening hva tenåringene selv tenker. Responsen lot ikke vente på seg, og flere ga uttrykk for at de er svært godt fornøyd med den nye ungdomsarbeideren. De forteller at Lien er en person de kan betro seg til, både om sin tro, men også angående andre problemer som måtte oppstå.

– Jeg synes det er veldig positivt at Silje skal overta som ungdomsarbeider. Hun er en utrolig flott person å snakke med, og har alltid et smil på lur. Jeg tror hun vil bidra til et godt miljø både på bedehuset og blant ungdommen i bygda, forteller Jostein Åsen som er styremedlem i den lokale foreningen.

Thomas Utsogn legger ikke skjul på at han vil savne Soltveit, men tror det blir – knall gøy, med en finslending som ungdomsarbeider.

Det er tydelig at begeistringen går begge veier, og mye tyder på at ungdommen i Finsland vil få det svært hyggelig i tiden fremover. Lien konkluderer med at både troende og ikke troende ungdommer kan kontakte henne om alt de har på hjertet. Altså samtaler om alt fra Jesus sine disipler, til kjærestedrama og skole.