Helt siden første klasse har avgangselevene ved Rosseland, som nå går siste året, hatt håp og skuffelser, nytt håp og ny skuffelse når det gjelder ny skole. Vi møtte dem sammen med tidligere FAU-leder Steffen Nilsen sist uke. De gir tydelig uttrykk for at Rosseland er stedet hvor det bør legges en ny skole.

– Bygg en ny skole her, la butikkene komme til Nodeland. Vi har alt vi trenger her av butikker, skole er mye viktigere, kommer det spontant fra flertallet av elevene i 7. trinn på Rosseland.

Sykler

Samtlige bor enten på Rosseland, Kolekniben eller Volleberg. De finner det ubegripelig at det skal bygges en skole på et sted som betyr at flere må få skyss og flere kommer til å kjøre barna sine.

– Sånn som skolen ligger til nå, sykler de aller fleste. Opp til Nodeland er det så langt at flere vil få skyss, det synes vi er dumt, formidler en klasse med tydelig bevisste skolebarn. De gleder seg til å komme på ungdomsskolen, det betyr et skritt videre i verden, men vil gjerne at Rosseland skole skal forbli for dem som kommer i skolealder framover.

– Skolen må ikke rives, det er mye lurere å fikse den opp, fastslår Nicolai Smestad.

– Vi er glad i skolen vår, alle kjenner alle. Min mor gikk på denne skolen, her er tradisjon og røtter, mener Miriam Aarhus Nilsen og gir en tilleggsopplysning:

– Hun er født i 1975.

Mister kvalitet

Sjuendeklassingene er også skeptiske til å miste et tilbud på fritiden. Skolen brukes i mange sammenhenger, både uteplassen til lek og inne i skolen til diverse samlinger og aktiviteter.

– Hvorfor skal vi her i nedre del av kommunen bli tvunget til Nodeland, det er ikke rettferdig, mener skoleelevene som nå er takknemlig for å få brakker slik at de slipper å dra til Tunballen for å ha kunsthåndverk.

– Det blir billigere å fikse opp enn å bygge, er Nicolai Smestad overbevist om.

Barna signaliserer også at det er ikke den arkitektoniske utsiden, alt som ser flott og fint ut, som gjør en skole god.

De mener bestemt at det viktigste er trivsel, lærere som bryr seg og elever som tar vare på hverandre. Har man nødvendig utstyr til å lære, er miljøet viktigere enn utseende. Alt behøver ikke å være nytt og fint. Det er ikke elevenes ønske. De vil ha en skole som fungerer på innsiden. Og det mener de bestemt at kommunen har råd til. Flytte elevene fra Rosseland til Tunballen er uaktuelt.

– Kommunen har råd til å fikse opp Rosseland skole. Det må de bare gjøre, er elevenes melding til politikerne.