– Jeg møtte med glede på skolen hver morgen i 36 år. Jeg var så heldig å få undervise i fag som jeg likte godt, og da var det lett å holde seg oppdatert i fagene, sier han.

Til tross at han gikk inn i pensjonistenes rekker for mange år siden arbeider han fremdeles. Nå kan han høste en av fruktene av dette arbeidet. Søgnetomaten har han arbeidet med i seksten år. Hvert år har han plantet frøene fra de tidligst modne tomatene fra året før. Det har gjort at tomatene blir modne en måned før og kan nå dyrkes i Bykle.

Listen over det han har videreutviklet er lang. På den står blant annet 14 sorter plommer og to stikkelsbærtyper. En av kreasjonene er aktuell etter sommerens problemer med jordbærproduksjonen. Det er sorten Rikki III som er sterk mot råte og skimmel. Han fikk inn to jordbærtyper inn fra Tyskland i 1959 og har fra de krysset Rikki III frem til det den er idag. Den dyrkes nå på Tveit. Overraskende dyrkes disse jordbærene også i Kenya. Der var det ikke mulig å dyrke jordbær før. Nå høster de jordbær tre ganger i året.

Neste gang du tar en bit av et tomat, en plomme eller et jordbær så send de tålmodige foredlerene en vennlig tanke. Det kan godt være en av bygdas sine kreasjoner du smaker.