Boet til Heglands AS er tatt under rettens behandling som konkursbo etter begjæring fra Skatt Sør . Dette skjer fordi den saksøkte trykkeribedriften i Flekkefjord ved styreleder skylder omlag 280.000 kroner i merverdiavgift for terminer både i 2017 og 2018, samt renter og gebyr.

I tillegg har skatteoppkreveren i Vestre Agder begjært medtatt skyldig arbeidsgiveravgift med rett i underkant av 70.000 kroner.

Erkjente beløpene

Begjæringen ble behandlet i Lister tingrett mandag. Skyldneren erkjente i rettsmøtet å skylde saksøkeren de oppgitte beløpene.

- Skyldneren opplyste at hans eiendeler vesentlig består i eiendommen produksjonen pågår i og enkelte maskiner, og anslo at det var vanskelig å angi eiendelenes samlede verdi, heter det i kjennelsen.

Gjelden karakteriseres som betydelig og det har tidligere vært forsøkt satt igang arbeid for å få til en frivillig gjeldsordning, men dette har ikke lykkes.

– Den samlede gjeld er vanskelig å anslå eksakt, men gjelden er pr. i dag større enn verdiene på eiendeler. Virksomheten består i produksjon av storhusholdningsartikler og er igangværende. Virksomheten eier sin egen eiendom og betaler ikke husleie eksternt, heter det i kjennelsen.

Den samlede gjeld er vanskelig å anslå eksakt, men gjelden er pr. i dag større enn verdiene på eiendeler

Seks ansatte

Totalt seks ansatte inkludert daglig leder påvirkes av konkursen. Flere av disse jobber deltid.

Retten legger til grunn at saksøkeren har et forfalt krav mot skyldneren som det ikke er stilt betryggende sikkerhet for. Skyldneren erkjente i rettsmøtet å være insolvent og motsatte seg ikke åpning av konkurs. Å være insolvent betyr at man har problemer med å innfri sine økonomiske forpliktelser etter hvert som de forfaller og at vedkommende er i økonomisk underbalanse.

Kjennelsen i tingretten ble avsagt mandag. Advokat Ingvald Snerthammer ble oppnevnt som bobestyrer.

Det er berammet skiftesamling etter konkursloven onsdag 19. desember. Skyldner plikter da å møte.

Også i 2015

Dette er ikke første gang en trykkerivirksomhet på Trøngsla i Flekkefjord er i hardt vær. Bedriften Hegland Trykk AS holdt tidligere til samme sted. Styret for trykkeriet slo Hegland Trykk AS selv konkurs i 2015.

– Skyldneren har opplyst at den samlede gjelden er på ca. kr. 3.500.000,— og at selskapets aktiva vesentlig består i driftstilbehør og maskiner, med en samlet anslått verdi som tilsier en betydelig underbalanse, ble det opplyst dengang i oppbudsbegjæringen fra Lister tingrett.