Følg koronautviklingen i regionen her

Publisert:
Siste innlegg
Har du tips til aktiviteter, eller har lyst til å vise hvordan du løser din korona-hverdag, send oss en liten tekst og bilder til redaksjon@l-a.no
Send inn
 • av Julie Johansen
  DEL

  63 bekreftet døde av koronaviruset

  En eldre pasient med påvist Covid-19 innlagt på Sykehuset Innlandet døde lørdag 4. april, melder VG søndag. 

  Ifølge sykehusets nettside hadde pasienten annen underliggende sykdom.

  Dette er det 63. bekreftede dødsfallet i Norge. 

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  12 innlagt på Sørlandet sykehus

  Den siste oppdateringen fra Sørlandet sykehus, som er fra søndag morgen, viser at 12 personer er innlagt med påvist koronasmitte.

  Dette er én mer enn lørdag. To av de innlagte er under 50 år. Totalt er 53 personer innlagt på sykehuset, med mistanke om smitte.

  Sørlandet sykehus har gjennomført 5.649 tester. 228 personer har fått påvist smitte ved sykehuset. Det er blitt påvist smitte på fire personer lørdag og fire personer fredag.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  5.641 smittetilfeller i Norge

  Det var ved midnatt registrert 5.641 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

  Dette er en økning på 131 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 442 tilfeller.

  Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

  I alt 306 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var lørdag registrert 62 døde i Norge som følge av sykdommen.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Politianmeldt etter å ha brutt karantene

  En innbygger i Kristiansund er anmeldt av kommunen for ikke å ha gått i hjemmekarantene ette å ha kommet hjem fra en reise til Storbritannia.

  Personen gikk på jobb i stedet for i 14 dagers hjemmekarantene. Både personen selv og minst tre andre har fått påvist korona-smitte, melder NRK. 

 • av Julie Johansen
  DEL

  Ingen nye smittede

  I løpet av fredagen ble det ikke registrert noen nye tilfeller av smittede i Lindesnesregionen, det melder kommunen selv til Lindesnes. 

 • av Julie Johansen
  DEL

  306 innlagt på landsbasis 

  Helsedirektoratet melder om 306 koronasmittede som er innlagt på sykehus det siste døgnet. Det er en nedgang fra 318 på samme tid i går. 98 av de innlagte pasientene ligger i respirator, melder NRK. 

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Spania forlenger unntakstilstanden

  Spanias regjering vil be nasjonalforsamlingen om lov til å igjen forlenge de strenge tiltakene som har ført til nedstengning av landet under koronakrisen.

  Regjeringen i Spania vil tirsdag be nasjonalforening om lov til å forlenge de strenge tiltakene som har ført til nedstengning av landet til 25. april.

  Det opplyser statsminister Pedro Sanchez i en TV-tale.

  14. mars innførte Spania første gang tilnærmet portforbud i kampen mot koronaviruset. Da var det registrert rundt 180 koronarelaterte dødsfall. Siden har tallet på døde passert 11.700, og nesten 125.000 har fått påvist smitte.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Kvinne døde lørdag morgen

  Åsnes kommune i Innlandet har fått sitt første koronadødsfall. En 80 år gammel kvinne døde lørdag morgen av viruset, skriver VG.

  Ifølge VGs oversikt er det nå 61 personer i landet som har mistet livet av koronaviruset. 

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  11 innlagt på Sørlandet sykehus

  11 pasienter er innlagt på Sørlandet sykehus med påvist koronasmitte. Totalt 59 personer er innlagt med mistanke om smitte. Kun én av de innlagte er under 50 år.

  Det viser sykehusets siste oppdatering på nett lørdag morgen.

  Sykehuset har utført 5.550 korona-tester, og det er påvist smitte hos 224 personer, ifølge sykehuset. Fredag ble det påvist smitte hos fire personer. Dette er det laveste antallet siden 28. mars.

  64 av sykehusets 6.500 ansatte er i karantene per lørdag morgen. Antallet er mer enn halvert i forhold til fredag, da 132 av de ansatte var i karantene.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Vi står sammen

  Les statsministerens kronikk her. 

 • av Julie Johansen
  DEL

  Stadig færre i karantene 

  I Åseral er det nå kun to personer som sitter igjen i karantene. Det melder kommunen selv på sin egen Facebook-side. 

  Tidligere denne uka gikk antallet i personer i karantene ned fra ni til fire, nå er altså syv personer klarert. 

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Innstiller togavganger

  Go-Ahead innstiller flere avganger med Sørtoget i påsken. Det opplyser administrerende direktør i Go-Ahead Norge, Cathrine Elgin i en pressemelding fredag.

  Årsaken er planlagt oppgraderingsarbeid 4.-12. april, samt langt færre forhåndssolgte billetter.

  - Det er aldri gøy å innstille tog, men vi må tilpasse togproduksjonen vår til situasjonen hele Norge nå står overfor. Vi tilpasser oss helsemyndighetenes råd og anbefalinger, og det anbefaler vi våre reisende å gjøre også, sier Elgin.

 • av Julie Johansen
  DEL

  To nye dødsfall

  Fredag kveld ble det meldt to nye koronadødsfall i Viken fylke – ett i Lillestrøm kommune og ett på Ringerike sykehus, melder flere medier. 

  En mann døde etter å ha blitt smittet av koronavirus ved Skedsmotun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm kommune. 

  Fredag kveld døde også en mann i slutten av 60-årene fra Hol kommune ved Ringerike sykehus, skriver Hallingdølen. 

  Det er meldt om ni dødsfall i landet knyttet til koronavirus fredag. Dette er det høyeste meldte antallet dødsfall på ett døgn i Norge. 

  Tilsammen har 59 personer dødd etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Begrenset bevegelsesfrihet ut året?

  Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) sier at koronatiltakene vil kunne vare en god stund. Han ser for seg at folks bevegelsesfrihet kan bli begrenset ut året.

  - Denne koronasituasjonen er ikke over til påske. Den er ikke over til sommeren. Den kommer til å vedvare hele 2020 og kanskje langt inn i 2021, sier Steen til Dagsavisen.

  Han mener at det kan ta flere år å bygge opp en såkalt flokkimmunitet, og viser til at en eventuell vaksine vil være på plass før om 12-18 måneder.

  - Jeg ville blitt overrasket om vi ikke vil se at vi beholder noen former for tiltak ut året, som det å holde avstand til andre, sier Steen.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Seks personer bekreftet omkommet det siste døgnet

  Fredag ettermiddag melder Bergen kommune at en koronasmittet person er bekreftet død. Personen var bosatt på Gullstøltunet. 

  Tidligere på dagen ble også en 90 år gammel kvinne bekreftet død som følge av viruset i Drammen. Den avdøde er en kvinne i 90-årene som hadde underliggende sykdom, meldte VG.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Fire av ti i Agder frykter boligmarkedet

  Korona-krisen har skremt nordmenn fra å kjøpe ny bolig, og hele 38 prosent av agdinger tørr ikke kjøpe bolig under koronakrisen.  

  – Undersøkelsen viser at folk i Agder har betydelig frykt når det gjelder kjøp av bolig i dette usikre og ruglet korona-markedet, sier Kjetil Eriksson i Propr.no i en utsendt pressemelding. 

  Den digitale eiendomstjenesten Propr.no har undersøkt nervøsiteten i boligmarkedet og hvor mange nordmenn som virkelig tørr å kjøpe bolig i dag under koronakrisen. Ifølge InFact sier 37,6 prosent av folk i Agder at de ikke tørr å kjøpe ny bolig under Corona-krisen. Det er fem prosentpoeng lavere enn gjennomsnittet i Norge.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Fengsles etter å ha spyttet på politiet og truet med koronasmitte

  En mann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i 75 dager for å ha spyttet på politiet og truet med koronasmitte, melder NTB. 

  Mannen må også betale sakskostnader.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  51 nye døde i Sverige

  Ytterligere 51 personer har dødd som følge av koronaviruset i Sverige, viser ferske tall fra Folkhälsomyndigheten fredag, skriver VG. 

  Til sammen har 333 personer dødd siden virusutbruddet i Sverige startet. 6078 er smittet av viruset.

  469 behandles på intensivavdeling, melder svenske Folkhälsomyndigheten.

  Anders Wallensten, visestatspidemiolog, sier på en pressekonferanse:

  – Vi ser at vi nå har drøyt 6000 tilfeller, og kurven fortsetter oppover. De som rammes er stort sett de eldste som rammes hardest, med en liten overvekt av menn.

  – Vi ser også en oppgang i døde. Vi har nå 333 døde, sier han.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Seks nye koronadødfall i Danmark

  VG: I alt 139 personer har dødd som følge av coronaviruset i Danmark, viser ferske tall fra Danmarks serum institut. Det er en oppgang på 16 fra forrige oppdatering torsdag.

  Ekstra Bladet melder at det er bekreftet 3672 tilfeller av koronavirus i Danmark. Det er en økning på 317 fra gårsdagen, 

  1193 er friskmeldt, ifølge de danske tallene. Myndighetene sier de regner med store mørketall ettersom ikke alle med symptomer på koronavirus blir testet.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Sju ansatte smittet i Kristiansand

  Sju ansatte ved Stener Heyerdahl omsorgssenter i Kristiansand har testet positivt for koronaviruset.

  Det opplyser kommuneoverlege Dagfinn Haarr til Fædrelandsvennen fredag ettermiddag. 

  Flere av de sju ble tatt ut av tjeneste før resultatet forelå, ettersom de viste symptomer. Ifølge Haarr har alle sju vist symptomer.

  Det var etter to dødsfall og bekreftet smitte hos fem øvrige beboere det ble besluttet å teste samtlige ansatte ved sykehjemmet.

  Totalt ble over 50 ansatte testet. 

  - Resten negative, cirka 45, skriver Haarr i en sms til Fædrelandsvennen. 

Publisert: