Følg koronautviklingen i regionen her

Publisert:
Festet innlegg
Norway Cup avventer
26. mars kl 21:03av Jens Saanum Bessesen
DEL

Norway Cup venter helt til 20. juni med å vurdere om årets turnering skal gå av stabelen, skriver VG

Siste innlegg
Har du tips til aktiviteter, eller har lyst til å vise hvordan du løser din korona-hverdag, send oss en liten tekst og bilder til redaksjon@l-a.no
Send inn
 • av Julie Johansen
  DEL

  To nye dødsfall

  Fredag kveld ble det meldt to nye koronadødsfall i Viken fylke – ett i Lillestrøm kommune og ett på Ringerike sykehus, melder flere medier. 

  En mann døde etter å ha blitt smittet av koronavirus ved Skedsmotun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm kommune. 

  Fredag kveld døde også en mann i slutten av 60-årene fra Hol kommune ved Ringerike sykehus, skriver Hallingdølen. 

  Det er meldt om ni dødsfall i landet knyttet til koronavirus fredag. Dette er det høyeste meldte antallet dødsfall på ett døgn i Norge. 

  Tilsammen har 59 personer dødd etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Begrenset bevegelsesfrihet ut året?

  Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) sier at koronatiltakene vil kunne vare en god stund. Han ser for seg at folks bevegelsesfrihet kan bli begrenset ut året.

  - Denne koronasituasjonen er ikke over til påske. Den er ikke over til sommeren. Den kommer til å vedvare hele 2020 og kanskje langt inn i 2021, sier Steen til Dagsavisen.

  Han mener at det kan ta flere år å bygge opp en såkalt flokkimmunitet, og viser til at en eventuell vaksine vil være på plass før om 12-18 måneder.

  - Jeg ville blitt overrasket om vi ikke vil se at vi beholder noen former for tiltak ut året, som det å holde avstand til andre, sier Steen.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Seks personer bekreftet omkommet det siste døgnet

  Fredag ettermiddag melder Bergen kommune at en koronasmittet person er bekreftet død. Personen var bosatt på Gullstøltunet. 

  Tidligere på dagen ble også en 90 år gammel kvinne bekreftet død som følge av viruset i Drammen. Den avdøde er en kvinne i 90-årene som hadde underliggende sykdom, meldte VG.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Fire av ti i Agder frykter boligmarkedet

  Korona-krisen har skremt nordmenn fra å kjøpe ny bolig, og hele 38 prosent av agdinger tørr ikke kjøpe bolig under koronakrisen.  

  – Undersøkelsen viser at folk i Agder har betydelig frykt når det gjelder kjøp av bolig i dette usikre og ruglet korona-markedet, sier Kjetil Eriksson i Propr.no i en utsendt pressemelding. 

  Den digitale eiendomstjenesten Propr.no har undersøkt nervøsiteten i boligmarkedet og hvor mange nordmenn som virkelig tørr å kjøpe bolig i dag under koronakrisen. Ifølge InFact sier 37,6 prosent av folk i Agder at de ikke tørr å kjøpe ny bolig under Corona-krisen. Det er fem prosentpoeng lavere enn gjennomsnittet i Norge.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Fengsles etter å ha spyttet på politiet og truet med koronasmitte

  En mann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i 75 dager for å ha spyttet på politiet og truet med koronasmitte, melder NTB. 

  Mannen må også betale sakskostnader.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  51 nye døde i Sverige

  Ytterligere 51 personer har dødd som følge av koronaviruset i Sverige, viser ferske tall fra Folkhälsomyndigheten fredag, skriver VG. 

  Til sammen har 333 personer dødd siden virusutbruddet i Sverige startet. 6078 er smittet av viruset.

  469 behandles på intensivavdeling, melder svenske Folkhälsomyndigheten.

  Anders Wallensten, visestatspidemiolog, sier på en pressekonferanse:

  – Vi ser at vi nå har drøyt 6000 tilfeller, og kurven fortsetter oppover. De som rammes er stort sett de eldste som rammes hardest, med en liten overvekt av menn.

  – Vi ser også en oppgang i døde. Vi har nå 333 døde, sier han.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Seks nye koronadødfall i Danmark

  VG: I alt 139 personer har dødd som følge av coronaviruset i Danmark, viser ferske tall fra Danmarks serum institut. Det er en oppgang på 16 fra forrige oppdatering torsdag.

  Ekstra Bladet melder at det er bekreftet 3672 tilfeller av koronavirus i Danmark. Det er en økning på 317 fra gårsdagen, 

  1193 er friskmeldt, ifølge de danske tallene. Myndighetene sier de regner med store mørketall ettersom ikke alle med symptomer på koronavirus blir testet.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Sju ansatte smittet i Kristiansand

  Sju ansatte ved Stener Heyerdahl omsorgssenter i Kristiansand har testet positivt for koronaviruset.

  Det opplyser kommuneoverlege Dagfinn Haarr til Fædrelandsvennen fredag ettermiddag. 

  Flere av de sju ble tatt ut av tjeneste før resultatet forelå, ettersom de viste symptomer. Ifølge Haarr har alle sju vist symptomer.

  Det var etter to dødsfall og bekreftet smitte hos fem øvrige beboere det ble besluttet å teste samtlige ansatte ved sykehjemmet.

  Totalt ble over 50 ansatte testet. 

  - Resten negative, cirka 45, skriver Haarr i en sms til Fædrelandsvennen. 

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Kreftforeningen hastebevilger 10 millioner til koronaforskning  – Det er ekstra viktig å forske på hvordan koronaviruset rammer de mest sårbare, som


   kreftpasienter,  sier Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen.  Da koronakrisen inntraff i Norge, utlyste Forskningsrådet inntil 30 millioner kroner til forskning for å håndtere virusutbruddet. I ekspressfart har det kommet inn gode søknader, og flere av dem omhandler forskning på korona og kreft. For å sikre finansiering av disse prosjektene bidrar Kreftforeningen med støtte på inntil 10 millioner kroner.  – Det er viktig for oss å finansiere forskning som er relevant for sårbare grupper, som kreftpasienter. Det haster å få mer kunnskap og kompetanse om koronakrisen og smittevern, og vi er veldig glade for å kunne bidra, sier Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Nedgang i innlagte i Norge

   

  315 personer er innlagt på sykehus i Norge med covid-19, viser tall fra Helsedirektoratet fredag. Det er en nedgang på tre siden i går, og første gang tallet går ned to dager på rad, skriver NRK. 

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Fire av ti i Agder frykter boligmarkedet  Korona-krisen har skremt nordmenn fra å kjøpe ny bolig, og hele 38


  prosent av agdinger tør  ikke kjøpe bolig under korona-krisen.


  – Undersøkelsen viser at folk i Agder har betydelig frykt når det gjelder kjøp av bolig i dette usikre korona-markedet, sier Kjetil Eriksson i den digitale eiendomstjenesten Propr.no.   Ifølge InFact sier 37,6 prosent av folk i Agder at de ikke tør å kjøpe ny bolig under


  korona-krisen.

  Det er fem prosentpoeng lavere enn gjennomsnittet i Norge.

  – Funn fra undersøkelsen viser at frykten for å kjøpe ny bolig nå er størst på


  Østlandet, Vestlandet, og i hovedstaden, sier Kjetil Eriksson og legger til at Nord-


  Norge, Midt-Norge og Sør-Norge har betydelig mindre frykt for fremtiden.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  To koronadødsfall i Østfold

  VG: Sykehuset Østfold Kalnes opplyser at ytterligere to koronapasienter har dødd ved sykehuset de siste dagene.

  Fredag 3. april døde en eldre pasient med påvist koronasmitte på sykehuset Østfold Kalnes.

  Torsdag 2. april døde en annen eldre pasient med påvist koronasmitte.

  Sykehuset vil av personvernhensyn ikke gå ut med mer informasjon om pasientene. Dødsfallene er de henholdsvis 3. og 4. koronarelaterte dødsfallene ved sykehuset.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Nytt koronadødsfall i Asker

   

  NRK: En person fra Asker døde torsdag kveld på Bærum sykehus, bekrefter Asker kommune fredag. Det er det femte dødsfallet i Asker. Antallet koronarelaterte dødsfall i Norge er oppe i 51.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Flere hemmelige kriselagre med mat

  Flere hemmelige lagre med nødproviant ligger klare til å bli brukt i tilfelle landet skulle rammes av en forsyningskrise, skriver VG. 

  Lagrene er et resultat av pandemiplaner som ble lagt etter utbruddet av svineinfluensa i 2009, og de var på plass før koronaviruset rammet verden.

  NRK har bedt om innsyn i hvor lagrene er plassert og hva de inneholder, men har av sikkerhetenshensyn fått avslag fra Nærings- og fiskeridepartementet.

  Også de ulike matvarekjedene har hemmelige beredskapsplaner som vil bli tatt i bruk dersom det skulle bli problemer med matleveransene. (NTB)

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  Bøtelagt for brudd på karantene

   De siste tre ukene i mars er 16 personer anmeldt for brudd på smittevern- og karantenereglene, som har medført seks bøter. Det sier Pål Erik Teigen, stabssjef i Innlandet politidistrikt. To personer er bøtelagt for å ha hostet på andre, skriver NRK.

 • av Hilde Wøhni Joakimsen
  DEL

  UD viderefører reiseråd

  VG:   Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide opplyser til NRK at de på grunn av den alvorlige koronasituasjonen i mange land viderefører dagens reiseråd for nordmenn.

  Det betyr at UD fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige. Utenriksministeren opplyser at det er det sterkeste tiltaket de har i sin verktøykasse, og at det ikke er aktuelt å komme med et totalforbud.

  Hun påpeker til NRK at smitten øker i stadig i flere land. Dagens reiseråd er ikke tidsbestemt, fordi situasjonen endrer seg hele tiden, sier hun.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Fire nye helsearbeidere smittet

  Fædrelandsvennen melder at fire helsearbeidere ved Stener Heyerdahl omsorgssenter i Kristiansand har testet positivt på koronaviruset. Det opplyser kommuneoverlege Dagfinn Haarr torsdag kveld.

  Alle fire helsearbeiderne skal ha hatt symptomer som var kjent før testingen.

  Forrige uke døde to beboere ved omsorgssenteret, og tirsdag denne uken var det totalt syv beboere som var bekreftet smitted, ifølge Fædrelandsvennen. 

 • av Julie Johansen
  DEL

  Opprettholder begrensningene for anleggsarbeiderne

  Enstemmig formannskap støttet kommuneoverlegens tydelige råd - og dermed opprettholdes begrensningene til arbeiderne.

  Les hele saken her. 

 • av Julie Johansen
  DEL

  Digitalt folkemøte tilførselsvei  E39

  Klokka 19 startet et nettmøte der veiplanen fra Greipsland til Ime blir presentert.

  Her kan du følge møtet. 

 • av Julie Johansen
  DEL

  50 koronadødsfall i Norge 

  Det har vært to nye koronadødsfall på to sykehjem i Oslo, bekrefter direktør for samfunnskontakt Henrik Mevold ved Sykehjemsetaten til VG.

  Den ene personen døde på Nordseterhjemmet, og den andre personen som døde bodde på Bekkelagshjemmet. 

  Dermed er det nå 50 personer i Norge som har dødd av coronaviruset i Norge.

Publisert: