- Selv om vi har verdens beste sjømat, spiser barn og unge mindre fisk enn helsemyndighetene anbefaler. Derfor er jeg glad for at jakt og fiskeskolen i Søgne satser på å lære den yngre generasjonen både å om fangst, bearbeiding og hvordan lage gode retter av råvarer fra havet, sier statssekretær Roy Angelvik.

Onsdag 15. mai var statssekretær Roy Angelvik i Kristiansand og kunngjorde at jakt og fiskeskolen i Søgne får 50.000 kroner.

Jakt og fiskeskolen i Søgne arrangerer turer for barn barneskolealder med overnatting, lærer barna om kultivering, fangstmetoder og hvordan man bearbeider og ferdigstiller til mat. Pengene skal brukes til leie av klubblokale, samlinger, båt, drift av båt, utstyr og

fiskeutstyr. Det var Morten Lossius som fikk overlevert pengene på vegne av jakt og fiskeskolen. Han har aktivt drevet jakt og fiskeskole i Søgne siden 2011.

- Gode kostholdsvaner etableres tidlig. Derfor støtter vi prosjekter som viser at sjømat er godt, kjapt og enkelt å tilberede, sier Angelvik.

Jakt og fiskeskolen i Søgne får støtte gjennom Sjømattiltak. Regjeringen har satt av 6,1 millioner til ordningen i 2019.