– Det blir i hvert fall beinhard jobbing fra nå til ut august. Så får vi gjøre opp status da, hva vi gjør videre, sier daglig leder, Kristian H Möllesjö Lohne.

Restaurantdrift er upløyd mark for Lohne. Men i mai registrerte han driftsselskapet Godbitene ANS sammen med Tom Erik Tørresvold, som fra før er involvert i en rekke serverings- og cateringbedrifter, i hovedsak i Mandal.

– Og det var Tørresvold som fikk en telefonhenvendelse fra eieren av anlegget her, Ralf Georg Olsen, om han kunne være interessert i å drifte restauranten. Det skjedde mens jeg satt på kontoret til Tom Erik, som selv ikke hadde kapasitet til å gå inn i nye prosjekter. Dermed fikk jeg signalisert at jeg kunne gjøre et forsøk. Og så ble det slik, sier Lohne som er utdannet innen TV-produksjon og IT.

Tok med seg kjente

Lohne var imidlertid klar på at han hadde lyst til å ha med seg Torbjørn Hommen, som sin høyre hånd. Hommen har i seks år jobbet i Tørresvolds «Buen Servering» i Mandal.

Islandske Sara Dis Sigurðardóttir blir en av de faste servitørene Foto: Dag Lauvland

– Så jeg har i og for seg gått i seks års lære hos nettopp Tørresvold, sier Hommen.

Selv holder Torbjørn Hommen på med lærerutdanning og han har for tiden et vikariat på Tinntjønn ungdomsskole i Søgne.

– Men jeg måtte jo ha en sommerjobb, sier en lattermild Hommen.

Musikalsk bevertning

Driften av Trysnes Brygge Restaurant og Bar vil i sommer sysselsette åtte pluss et par ekstrahjelpere. Av fem servitører er fire fra Mandal, og de er alle tidligere kjente av både Hommen og Lohne. Og én ting har de felles; musikk.

Dette KAN skje. Med felles musikalbakgrunn kan disse også levere musikalske retter. Fra venstre Torbjørn Hommen, Ann-Carin Olsen, Ina Stusvik og Nathalie Papp, med Kristian Lohne bak pianoet. Foto: Dag Lauvland

– For vi har alle deltatt på flere musikaler i Buen, og med Kristian som glimrende pianist skal vi ikke se helt bort fra at vi også kan spille på dette inn i restaurantdriften. Uten at vi har konkretisert dette ennå, sier Hommen og samler de fire og Lohne til en imponerende impulskonsert i restauranten.

– Men nettopp det at de fleste her kjenner hverandre fra før, også hvordan vi hver i sær takler stressituasjoner er jo en kjempefordel, sier Lohne.

Får 500 gjester

Den skotske kjøkkensjefen Michael Macfarlane kommer fra jobb på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand og skal sørge for en meny med sterkt marint preg. Med seg har han også Bashir Hejazi, som ellers administrerer den etter hvert, svært kjente pop up-restauranten Aleppo Stasjon.

De to og de andre ansatte skal virkelig få brynet seg i slutten av juni.

Bortest er kjøkkensjef Michael Macfarlane som sammen med Bashir Hejazi utgjør matfagkompetansen. Foto: Dag Lauvland

– 28. juni blir lakmustesten. Da får vi mellom 400 og 500 gjester her på brygga, på Håndverksfest. Det skal bli tøft, knallhardt og utrolig gøy, sier Lohne.

– Hva skjer etter august?

– Da har vi antagelig fått opparbeidet en erfaring god nok til å vurdere om der er driftsgrunnlag for å holde åpent enkeltdager, også utover høsten. Så vi går på med alt vi har nå, og får ta den vurderingen da, sier Lohne.

Det var høsten 2018 at leder i PK entreprenører, Ralf Georg Olsen, kjøpte daværende Trysnes Marina, med ferieleiligheter, båthavn og restaurant Nye Galeien. Siden har anlegget vært under omfattende oppgradering, 16 ferieleiligheter er totalrenovert og nytt drivstoffanlegg er på plass. Trysnes Brygge og landhandel skal etter planen også åpne i løpet av måneden.

I bygget fra 2012 kan man nyte sjøutsikten mens en inntar makrellen. Kristian Lohne og Nathalie Papp. Foto: Dag Lauvland