Hundeeiere må ta mer hensyn! I ettermiddag tok jeg meg en løpetur på en gangvei ved Kolsåssenteret. Det var mange på vei hjem fra skole, jobb og butikk, men god plass til å jogge. Plutselig hørte jeg noen utrbryter ‘Pass på!’. Da så jeg plutselig et grått bånd – et hundebånd – rett foran meg i knehøyde tvers over stien. Heldigvis løp jeg ikke fort, og på grunn av den lille advarselen fra en forbipasserende dame, oppdaget jeg båndet idet jeg snublet, noe som gjorde skaden liten.

Hundeeieren var en ung dame som tydelig gikk i sin egen verden med øreplugger i ørene. Det var ikke lett å få kontakt med henne, men til slutt tok hun ut ørepluggene. Jeg hadde ventet en unnskyldning, men i stedet mente hun at dette var min egen skyld siden ’jeg kom bakfra’!

Tidligere i høst opplevde jeg omtrent det samme i Trondheim sentrum. Denne gang var farten større og jeg fikk ingen advarsel. Jeg var heldig og slapp fra det med noen skrubbsår. Til forskjell fra den unge damen i dag var denne hundeeieren meget lei seg.

Det er mange på gang- og sykkelveiene som beveger seg mye raskere enn meg, på sykkel, rulleski, og sikkert til beins også. Hundeeiere som uforvarende spenner opp snubletråd over gangveiene med hunden på den siden og seg selv på den andre utgjør en stor fare for mosjonister. Jeg vil oppfordre hundeeierne til å være mer oppmerksomme på faren ved bånd som går på tvers over gangveiene.