Røde Kors (søndag)

Økt beredskap på grunn av været er nå avsluttet klokken 09.00. Takk til alle dere 33 som svarte ja til å delta, samt våre fem mannskap på Bortelid. Søgne RKH.

Agder Energi

Uværet Nina er historie, men "etterdønningene" merkes fortsatt.

Ekstremværet "Nina" setter sitt preg på landsdelen. Så å si hele lørdag jobbet mannskaper fra Agder Energi for å skaffe strømmen tilbake til kunder som ble mørklagt. Storm med orkan i perioder langs kysten, og sterk vind og snøfall i innlandet og i fjellet, gjorde utfordringene mange og store. På det meste var nesten 25.000 kunder uten strøm, melder Agder Energi på sine nettsider.

Søndag klokken 10.49 har de følgende oppdatering:

Været har bedret seg, og søndag morgen var i overkant av 3.500 nettkunder strømløse i Agder. Feilene er jevnt fordelt, med strømbrudd fra Sirdal i vest til Gjerstad i øst. Agder Energi Nett har store mannskapsstyrker ute for å reparere feilene som oppstod under uværet "Ninas" ferd gjennom landsdelen.

Det er lange avstander, og flere steder har feilene oppstått langt fra bilvei. Dermed kan det ta tid før alt er reparert og alle har fått strømmen tilbake.

SONGDALEN:

På Nodeland har strømmen stort sett vært stabil, men det blinket i lysene lørdag kveld, får vi opplyst av betjeningen på bensinstasjonen.

På Hortemo gikk strømmen klokken lørdag klokken 20.15, og kom tilbake cirka klokken 23.00.

I Finsland merket de også blinking i lysene i 16-17- tiden, men beholdt strømmen. Lengre sør i bygda skal det imidlertid ha vært strømbrudd. Anne Turid Jakobsen, som bor i Gumpedalen, forteller at de var uten strøm fra klokken 20.05 til 22.45 lørdag kveld.Etter det har den vært stabil. Jakobsen har snakket med folk som bor en kilometer unna, og der hadde de også vært strømløse.

På Østre Fidje og Utsogn forsvant strømmen klokken 07.30 søndag morgen.

"Hei. Det har oppstått feil i ditt nærområde Kulia-Øvrebø. Arbeidet er omfattende, men vi jobber med feilsøking og feilretting. Hilsen Agder Energi Nett."

Strømmen kom tilbake etter cirka halvannen time.

SØGNE:

Vi har ikke fått inn noen meldinger om manglende strøm her. Både på Tangvall og Åros meldes det at de har hatt strøm hele tiden, mender Agder Energi

INNESNØDD PÅ LJOSLAND OG PÅ HOVDEN

Ljosland

Anette Slyngstad befinner seg på Ljosland. Søndag har hun sendt oss følgende melding:

– I dag er været enda verre, utrolig dårlig sikt. Så foreløpig er vi værfaste på hytta.På Hovden skal det nå være åpnet for kolonnekjøring fra RV9 mellom Bykle og Hovden.

Oppdatering Ljosland (klokken 15.00)

Anette Foss Slyngstad : Hei igjen. Nå har vi endelig fått gravd ut bilene og er på vei hjem til Søgne. Tok ca to timer og 6 personer på å grave ut to biler. Nå som vi er kommet litt lengre ned så er vinden avtatt og det er sol og kjempefint vær. Temperaturen ligger foreløpig på 0 grader.

Hovden

Anne Siri Haugen og familien er på Plassestøylen. Der blåser det også på søndag.

– Vi er heilt innsnødd. Her er svære skavler på rundt to meter rundt hytta. Lørdagr var det helt kaos. Biler hadde kjørt ut, og folk overnattet både på hotellet og restauranter.

Vi var ute og gikk en tur. Vi trodde vi gikk på sykkelstien, men vi gikk jo på riksvei 9. Så her merket vi Nina skikkelig, sier Haugen.

Se bilder fra vinteren i fjellet under "Lesernes Budstikke" lengre nede på sida.

Familien Haugen er værfaste på hytta på Plassestøylen, Hovden. Foto: Tellef Haugen
Hovden søndag 11. januar. Foto: Tellef Haugen