Det ble for vanskelig å velge, da den aller siste kulturprisen skulle deles ut i Søgne. Derfor gikk prisen til både Søgne Dykkerklubb og Finnestad Lund familien, under Søgnes siste kulturprisutdeling.

– Siden det er siste året ville vi dele ut to kulturpriser, sier ordfører Astrid Hilde.

Det var dykkerklubben, representert av Karl Klungland som tok imot prisen, og Tom Nyhaven og Magne Lorentzen som tok imot prisen vegne av familien Finnestad Lund.

Tom Nyhaven (f.v.), Magne Lorentzen tok imot prisen på vegne av Finnestad Lund familien. Foto: Sebastian Faugstad

– Vi vil gjerne takke for prisen, på vegne av Mette Finnestad og Tor Harald Lund. De er alltid til storhjelp, og tilbringer mange timer på å vise nye medlemmer i skytterklubben velkommen, sier Magne Lorentzen, da han under dagens arrangement tok imot prisen for skytterfamilien.

Vi vil gjerne takke for prisen, på vegne av Mette Finnestad og Tor Harald Lund.

Astrid Hilde delte med kulturprisen på 10.000 kroner også ut en plakett til vinnerne.

Karl Klungland (t.v.) som tok imot prisen på vegne av dykkerklubben, utdelt av ordfører Astrid Hilde. Foto: Sebastian Faugstad

– Vi i dykkerklubben vil takke for denne prisen. Vi setter stor pris på engasjementet i bygda, og at folk setter pris på jobben vi gjør, lød talen til Karl Klungland.

Bilde av noen av medlemmene fra Søgne Skytterlag fra årets landskytterstevne på Evje. Foto: Sebastian Faugstad

Skytterfamilien

Tor Harald og Mette Elisabeth med familie reiser rundt i Norge og deltar på mange skytterstevner og er flotte ambassadører for Søgne og skytesporten

Med dette som bakgrunn tildeles Søgne kommunes kulturpris for 2019 til ekteparet Finnestad Lund ved Søgne Skytterlag.

Søgne dykkerklubb. Foto: Arkiv

Dykkerklubben

Stor oppsikt og begeistring i høst vakte funnet av «Juffrau Elisabeth» både hos Riksantikvaren og Norsk maritimt museum.

I tillegg har klubben funnet over 40 seilskuter. Om disse funnene samarbeider Søgne dykkerklubb godt med Norsk maritimt museum.

Søgne dykkerklubb har også vist at de følger med tiden. En svært dyr ROV – fjernstyrt miniubåt – har blitt innkjøpt. Den kan undersøke havbunnen på dypt vann, og vil kanskje føre til at nye spektakulære skipsvrak blir finnet langs Søgne-kysten.

Med dette som bakgrunn tildeles Søgne kommunes kulturpris for 2019 til Søgne dykkerklubb.