Skoleelever anmeldt for hærverk

Frøysland skole har politianmeldt elever etter at en nøkkel ble stjålet og elevene låste seg inn i klasserom og på toalettet hvor det ble gjort hærverk.

  • Petter Emil Wikøren
Denne artikkelen er over ett år gammel

MANDAL Elevene skal ifølge anmeldelsesskrivet fra skolen ha stjålet en nøkkel fra et knippe tilhørende en av lærerne. Elevene skal ha brukt nøkkelen til å komme seg inn på skolekjøkkenet og flere klasserom hvor det så har blitt kastet mel flere steder samt mat fra kjøkkenets kjøleskap. I et annet klasserom ble det veltet en bokreol og kastet små perler omkring.

De anmeldte elevene skal også ha tettet toaletter med mat og toalettpapir.

Elevene som nå anmeldes, ble påtruffet mens de var inne på toalettene og ble hanket inn av lærere som også kontaktet politiet. En av elevene innrømte etter en stund at vedkommende hadde nøkkel til klasserommene, men skal ifølge skrivet fra skolen, hevde at den hadde blitt funnet utenfor.

Skolen klarte til slutt å finne ut hvor nøkkelen stammet fra og hevder i skrivet at elevens forklaring ikke kan stemme, da slike nøkler aldri blir delt ut uten knippe.

Rektor Anette Stray ved Frøysland skole bekrefter overfor Lindesnes at skolen hadde en episode i forrige uke de to elever ble anmeldt etter hærverk.

– Elevene er under kriminell lavalder og har gjort opp for seg på de måter de var i stand til, sier hun og legger til:

– Saken ble politianmeldt, men vi anser den nå som løst, sier Stray.

Les hele saken med abonnement