MANDAL Politimester Kirsten Lindeberg har besluttet at det i fremtiden skal være passkontor i Arendal, Kristiansand og Farsund.

Som følge av kritikk fra Riksrevisjonen har politidirektoratet bestemt at det skal stilles høyere krav til kompetanse, sikkerhet og bygningstekniske forhold på steder som utsteder pass. Det betyr at antall passkontorer må reduseres, skriver politiet i en pressemelding.

Syv steder blir til tre

– Dette er et pålegg fra politidirektoratet for å skape robuste og bærekraftige enheter som har kompetanse til å innfri kravene som Riksrevisjonen har stilt, sier Lindeberg i pressemeldingen.

Politidirektoratet har i brev til politimestrene påpekt at det må legges til rette for at det bygges sterke fagmiljøer, og at passutstedelsen i større grad enn i dag må sentraliseres slik at den enkelte saksbehandler får en større saksmengde enn svært mange har i dag.

I Agder politidistrikt har fram til nå Arendal, Tvedestrand, Kristiansand, Mandal, Lyngdal Flekkefjord og Valle vært steder som utsteder pass.

Trinnvis i 2018

Faglige vurderinger samt reisetid for folk flest er bakgrunnen for at Arendal, Kristiansand og Farsund skal være fremtidens passkontorer.

– Det er foreløpig ikke tatt stilling til tidspunktet for når dagens ordning vil opphøre. Reduksjonen vil skje trinnvis utover i 2018, sier Lindeberg.