Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

– Trine På Gården har vært mitt navn og merke siden vi startet på gården i Søgne i 2012. Jeg er uenig i det bostyrer mener om dette. Dette er nå sendt over til advokat som skal bistå meg, skriver Trine Lohne i en epost til Fædrelandsvennen.

Eier av varemerket har eneretten til å bruke navnet i salg og markedsføring.

«Trine på Gården» har vært et matkultursenteret i Søgne, som har drevet med catering, matkurs og salg av egenutviklede produkter, i hovedsak saft og sylteøy.

Innsigelse til søknaden

Bedriften ble slått konkurs i Kristiansand Tingrett i midten av juli. Halvannen uke etter konkursen sendte Trine Lohne en søknad til Patentstyret om å få registrert varemerket «Trine på Gården» på seg selv og sitt private selskap. Da leverte Holvik en innsigelse.

«Bostyrer har sendt innsigelser direkte til Patentstyret, under henvisning til at foretaksnavnet tilhører konkursboet, og at en registrering av dette som varemerke vil være i strid med Foretaksnavneloven §3–2», står det i innberetningen.

– Spørsmålet om hvem som kjøpte, pris m.v. kan jeg ikke gå inn på, skriver Holvik i en epost til Fædrelandsvennen.

Pantentstyret har mottatt Lohnes søknad og seniorkonsulent Per Gunnar Linvik opplyser til Fædrelandsvennen at saken nå er under behandling.

– Hvis partene ikke blir enge vil våre jurister gå gjennom saken og ta en avgjørelse. Det kan ta noen måneder, sier Linvik til regionavisen.